400 gr nötfärs (kan uteslutas)
2 st chilikorvar – skurna i bitar (köpta på deli med 98% kött och inga tillsatser)
1 paket kalkonbacon – skurna i strimlor
Stek ovan med lite i taget så att det blir fint brynt.
Sedan lägger du i:
2 gula lökar i klyfter
1 finhackad vitlök solo
1,5 finhackad röd chili
Låt det puttra med lite. Tillsätt:
2 msk paprika pulver
2 msk spiskummin
3 msk tomatpuré
1 tsk kakao
1 burk avrunna och sköljda vita bönor och 1 burk kidneybönor
Tillsätt sedan 1 tetrapak med krossade tomater, 2 buljongtärningar och 3 dl vatten. Låt koka i 1-2 timmar (gott om det kokar länge)
Sedan tillsatte jag 2-3 dl finhackad persilja (från sommarens skörd i frysen)
Mumma!!!
Ser mumma ut.
Mums, det här ska jag testa. Din höstgryta var ju super, den har jag gjort flera gånger.
Tackar tackar! Ska genast skrivas in i kokboken! Trist att du inte känner dig helt hundra, hoppas att du läker ihop snart. Var försiktig så länge! Ses imorn höll jag på att skriva, fast det gör vi ju inte. Eller jo, här i cybervärlden! 🙂
Det där såg ju supergott ut, måste testa!