Smaskig chiligryta

400 gr nötfärs (kan uteslutas)

2 st chilikorvar – skurna i bitar (köpta på deli med 98% kött och inga tillsatser)

1 paket kalkonbacon – skurna i strimlor

Stek ovan med lite i taget så att det blir fint brynt.

Sedan lägger du i:

2 gula lökar i klyfter

1 finhackad vitlök solo

1,5 finhackad röd chili

Låt det puttra med lite. Tillsätt:

2 msk paprika pulver

2 msk spiskummin

3 msk tomatpuré

1 tsk kakao

1 burk avrunna och sköljda vita bönor och 1 burk kidneybönor

Tillsätt sedan 1 tetrapak med krossade tomater, 2 buljongtärningar och 3 dl vatten. Låt koka i 1-2 timmar (gott om det kokar länge)

Sedan tillsatte jag 2-3 dl finhackad persilja (från sommarens skörd i frysen)

Mumma!!!

 

4 kommentarer Lägg till

  1. stepup2fitness skriver:

    Ser mumma ut.

  2. Maria S skriver:

    Mums, det här ska jag testa. Din höstgryta var ju super, den har jag gjort flera gånger.

  3. Helena E skriver:

    Tackar tackar! Ska genast skrivas in i kokboken! Trist att du inte känner dig helt hundra, hoppas att du läker ihop snart. Var försiktig så länge! Ses imorn höll jag på att skriva, fast det gör vi ju inte. Eller jo, här i cybervärlden! 🙂

  4. Jennie skriver:

    Det där såg ju supergott ut, måste testa!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s