3 chorizo med minst 85% kötthalt
600 gram nötfärs 10%
2 gula lökar – små bitar
1 stor sötpotatis – små bitar
1 liten kålrot – små bitar
1 liten persiljerot (tror jag det hette?) i bitar
6 morötter – små bitar
1 vitlök solo finhackad
2 kalvbuljong
½ tsk spiskummin
½ tsk curry
½ tsk timjan
Salt och svartpeppar
Vatten så att det täcker allting och ngn centimeter till.
Fräs nötfärs, lägg i korven när färsen är stekt. Efter några minuter lägg i övriga grönsaker allteftersom de är färdighackade. Låt det fräsa runt tillsammans med kryddorna. Lägg i 2 buljongtärningar och vatten och låt det puttra i 90 minuter. Smaka av! För oss är detta middag för 3 SUPERHUNGRIGA personer i 2 dagar 🙂 (säkert middag för 8-10 normala personer:-) )
Till detta serverar jag; 2 dl matlagningsyoghurt, ½ pepparot riven och 1 tsk grovmalen senap med lite salt och peppar. Vi klickar det ovanpå soppanJ Lite sting men gott!
Mmmmm, låter jättegott. Det ska vi prova hemma.
Tack för inspiration =)
Kram