Nötfärs/korv/rotfruktsgryta-soppa

3 chorizo med minst 85% kötthalt

600 gram nötfärs 10%

2 gula lökar – små bitar

1 stor sötpotatis – små bitar

1 liten kålrot – små bitar

1 liten persiljerot (tror jag det hette?) i bitar

6 morötter – små bitar

1 vitlök solo finhackad

2 kalvbuljong

½ tsk spiskummin

½ tsk curry

½ tsk timjan

Salt och svartpeppar

Vatten så att det täcker allting och ngn centimeter till.

 

Fräs nötfärs, lägg i korven när färsen är stekt. Efter några minuter lägg i övriga grönsaker allteftersom de är färdighackade. Låt det fräsa runt tillsammans med kryddorna. Lägg i 2 buljongtärningar och vatten och låt det puttra i 90 minuter. Smaka av! För oss är detta middag för 3 SUPERHUNGRIGA personer i 2 dagar 🙂 (säkert middag för 8-10 normala personer:-) )

Till detta serverar jag; 2 dl matlagningsyoghurt, ½ pepparot riven och 1 tsk grovmalen senap med lite salt och peppar. Vi klickar det ovanpå soppanJ Lite sting men gott!

En kommentar Lägg till

  1. Elin skriver:

    Mmmmm, låter jättegott. Det ska vi prova hemma.
    Tack för inspiration =)
    Kram

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s