Frukostpannkaka för stressade

20130220-062724.jpgKvällen före så blandar jag följande i en liten skål:

 • 1 dl fiberhavregryn
 • 1 dl vatten
 • 1 ägg
 • 2 äggvitor
 • 1/2 tsk krossade linfrö
 • 1/2 tsk psylliumfrön
 • Lite salt

Detta stod och gottade till sig i kylskåpet över natten. När jag kom ut från gymmet så hällde jag i lite kokosolja i stekpannan och hällde ut smeten som en pannkaka. Sedan hoppade jag in i duschen och när jag kom ut, så vände jag pannkakan. Tog på mig kläderna och sedan var pannkakan klar:) Hahaha, hur man får några minuter snabbare morgon? Dagens tilltugg var 1/2 banan och 1 kiwi.

Mycket gott och bra näring för lilla kroppen!

Näringsinnehåll inkl kiwi och banan (C vitamin är helt maxad linje och fortsätter låååångt utanför tabellen)

frukost

9 kommentarer Lägg till din

 1. Hej Lotta!
  Jag kommer att delta i din härliga vasaloppsutmaning och tänkte höra om det är okej med dig om jag ”marknadsför” utmaningen på min blogg, samt länkar till facebooksidan för anmälning? Det är ju alltid roligt ju fler vi är i sånna här utmaningar 🙂

  1. Åhhhh vad roligt!!! SJÄLVKLART får du det! Detta är en rolig grej som bara peppar oss:) KÖR PÅ!

 2. Maria skriver:

  Smart för stressiga dagar !! Låter gott med ..
  Förut åt jag bovetegröt som jag förberedde innan, tog ju lite tid att koka.
  Bara värma lite snabbt på morgonen sen ..
  🙂

  1. Ska gå till dig och leta efter gröten:) Tack!

 3. Ann-Louise skriver:

  Det gäller att vara effektiv på morgonen, ha ha 🙂
  Ursäkta ett pucko, men vad är det för skillnad på linfrön och psylliumfrön? Jag försöker leta efter chiafrön men jag hittar det ingenstans. Har du provat dem?

  1. Nej inte provat chia. Psylliumfrö är bra för magen, det blir som fiber-gele som gör tarmen lycklig. Linfrö är rika på Omega 3:-) Kram

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s