Bananbröd

Jag kan inte slänga mat, så när jag hade några mogna bananer så blev det bananbröd. Jag hade 4 bananer i smeten men det blev lite väl kladdigt så 2 stycken är nog mer lagom? 

Kör i mixer för 8 skivor:

  • 2-3 mogna bananer
  • 80 g havregryn
  • 20 g vanilj whey (jag körde på Dalblads)
  • 0.7 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl äggvita
  • 1 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 msk sukrin
  • 65 g lättkvarg

Jag körde till slät smet, hällde i lite mindre sockerkaksform klädd m bakplåtspapper. Hackade 10 rostade hasselnötter och strösslade över. 

Grädda i ugn 175 gr i 45-60 min. Jag provar med sticka, när den inte får kladd på sig så är den klar. Lät den stå på bänken under formen över natten (luftigt), och ännu godare idag!   Näringsinnehåll per bit när jag bakade på 4 bananer exkl hasselnötter:

  • 8,2 g protein
  • 23,5 g kolhydrater
  • 1,8 g fett
  • 134 kcal

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s