Kycklingfärs

Jag köper ofta 3-6 kg kyckling och kör i matberedare tills det blir färs. Vi fryser in den färdigstekta kryddade nötfärsen i portionspåsar och använder till snabbmat. 

Det här är familjens favoritblandning och räcker till 4 kg kyckling;

  • 4 tsk salt
  • 8 tsk vitlökspulver
  • 4 tsk chilipulver (den minst starka)
  • 5 tsk spiskummin
  • 8 tsk lökpulver
  • 4 msk oregano
  • 1 msk gurkmeja
  • 4 tsk maizena

Fräs färsen och mosa med ex trägaffel i stor stekpanna, häll på kryddor. Häll på 1-2 dl vatten, låt puttra på låg värme i 60-90 min. Ta av locket och låt det blöta koka bort. 

   
  

    
   

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s