Jag lagar ofta (som bekant) stora portioner mat för att sedan få slippa laga mat i några dagar.
Köpte en stor hel kyckling som vi ugnsstekte till middag. Vill du prova?
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj och torka en stor kyckling, ca 2,5-3 kg. Salta och peppra på in- och utsidan. Fyllde kycklingen med en halv lök i klyftor, 1/2 apelsin i delar, 1 dl persilja och 1 vitlök solo i bitar.
Pressa resten av apelsinen över kycklingen. Lägg apelsinresterna, halva löken och en näve persilja runt kycklingen.
Krydda kycklingen vidare med gurkmeja, cayennepeppar, timjan och lite olivolja.
Efter 30 min i ugnen så lägger jag till potatis och grönsaker runtomkring. Ringla lite olivolja och salta, peppra och strö över lite timjan.
Efter 20 min så börjar vi ösa kycklingen var femte minut. Totalt så var kycklingen i ugnen i nästan två timmar.