Italienska köttbullar

Oväntad god middag i tisdags!

  • 500 g 5% nötfärs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 finhackad gul lök
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 msk ajvar
  • 0,6 tsk salt
  • Peppar

Rulla till 16 stora köttbullar och bryn runtom.

Flytta köttbullarna till en tallrik. Häll 1 tsk olja i stekpannan och bryn:

  • 1/2 finhackad lök
  • 1 finhackad lök
  • 1 tetra med sköljda väl avrunna vita bönor
  • 1/2 dl persilja
  • 200 g morötter i mindre bitar

När det fått lite färg så klicka ner 2 stora msk ajvar och 500 g krossade tomater. Låt det puttra i 15 min, smaka av med salt, lite cayennepeppar och peppar.

Flytta köttbullarna till tomatsåsen och låt det puttra i 20-30 min. Killarna åt med pasta och jag med kokta rödbetor och sötpotatis:-)

   

    img_5449

2 kommentarer Lägg till

  1. Maria skriver:

    Ser jättegott ut!
    🙂

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s