Härligt värmande och mycket god soppa!
3 portioner hos oss, kanske för 4 personer som är normala.
Fräs 30 sek i lite rapsolja (typ 0,2 tsk) i rymlig kastrull:
- 1 finhackad vitlök solo
- 1 chili röd
- 3 tsk riven färsk ingefära
Häll sedan i:
- 2 liter vatten
- 6 msk god kycklingfond ex Touch of taste
- 3,5 msk japansk soja
- 1 msk honung
- 1,5 msk risvinäger
Låt det puttra i 20 minuter. Lägg i:
- Strimlade 3-4 st salladslök
- 1 msk sesamolja
Låt det sjuda i 5-7 minuter.
Sojamarinerade ägg
Sojamarinerat ägg gör du genom att du kokar ägg, skalar dem och lägger i en burk (gärna så liten burk som möjligt) och täck äggen med japansk soja. Goda efter 6 timmar eller 2 dagar:-)
Till detta serverade jag 200 g äggnudlar (torrvikt) som jag kokat klara. Jag lade på 100 g skivat rökt kalkon från Ingelsta per portion samt 1 sojamarinerat ägg.
Jag hade även på groddar, skivade ärtskidor och finhackad salladslök.