Ramensoppa med rökt kalkon

Härligt värmande och mycket god soppa!

3 portioner hos oss, kanske för 4 personer som är normala.

Fräs 30 sek i lite rapsolja (typ 0,2 tsk) i rymlig kastrull:

  • 1 finhackad vitlök solo
  • 1 chili röd
  • 3 tsk riven färsk ingefära

Häll sedan i:

  • 2 liter vatten
  • 6 msk god kycklingfond ex Touch of taste
  • 3,5 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1,5 msk risvinäger

Låt det puttra i 20 minuter. Lägg i:

  • Strimlade 3-4 st salladslök
  • 1 msk sesamolja

Låt det sjuda i 5-7 minuter.

Sojamarinerade ägg
Sojamarinerat ägg gör du genom att du kokar ägg, skalar dem och lägger i en burk (gärna så liten burk som möjligt) och täck äggen med japansk soja. Goda efter 6 timmar eller 2 dagar:-)

Till detta serverade jag 200 g äggnudlar (torrvikt) som jag kokat klara. Jag lade på 100 g skivat rökt kalkon från Ingelsta per portion samt 1 sojamarinerat ägg.

Jag hade även på groddar, skivade ärtskidor och finhackad salladslök.

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s