Detta är en favoriträtt hemma hos oss. Jag gör en stor sats så det räcker till 2 middagar för familjen.
För 8 portioner:
- Kycklingfiléer valfri mängd (fryst 1,4 kg för oss)
- Kokt ris (jag kokar och lägger i frysen och tar fram för detta ändamål)
- 2 tetra med antingen kikärtor eller blandade bönor
- 1 förpackning frysta sojabönor
- 3 dl fryst majs
- Morot, brysselkål mm
Marinad t kyckling, som får gosa ihop sig m kycklingen 6-12 timmar i kylen:
- Kinesisk soja ca 1/2 dl
- 1/2 dl paprikapulver
- 1/3 tsk curry
- 1 krm ingefära
- 1 krm cayennepeppar
- 1 krm spiskummin
- 1/3 tsk svartpeppar
- 1 msk minced vitlök i tub
Smaksättning:
- 1 dl mango chutney
- Sriracha några skvättar (starkt)
Lägg marinerade kycklingen i ugnsform (modell större) och kör i ugnen 200 grader i 30 min. De ska se färdiga ut och ha fin yta med vätska runt sig.
Blanda ris och alla grönsakerna i en bunke tillsammans m smaksättningen.
Blanda sedan ner detta i ugnsformen och låt det blanda sig med kyckling och ”buljongen”. Kör i ugnen i 210-225 grader i 25-30 min så att det översta lagret blir lite krispigt.
Servera gärna med ett stekt ägg😁