Kycklingpanna m stekt ägg

Detta är en favoriträtt hemma hos oss. Jag gör en stor sats så det räcker till 2 middagar för familjen.

För 8 portioner:

  • Kycklingfiléer valfri mängd (fryst 1,4 kg för oss)
  • Kokt ris (jag kokar och lägger i frysen och tar fram för detta ändamål)
  • 2 tetra med antingen kikärtor eller blandade bönor
  • 1 förpackning frysta sojabönor
  • 3 dl fryst majs
  • Morot, brysselkål mm

Marinad t kyckling, som får gosa ihop sig m kycklingen 6-12 timmar i kylen:

  • Kinesisk soja ca 1/2 dl
  • 1/2 dl paprikapulver
  • 1/3 tsk curry
  • 1 krm ingefära
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm spiskummin
  • 1/3 tsk svartpeppar
  • 1 msk minced vitlök i tub

Smaksättning:

  • 1 dl mango chutney
  • Sriracha några skvättar (starkt)

Lägg marinerade kycklingen i ugnsform (modell större) och kör i ugnen 200 grader i 30 min. De ska se färdiga ut och ha fin yta med vätska runt sig.

Blanda ris och alla grönsakerna i en bunke tillsammans m smaksättningen.

Blanda sedan ner detta i ugnsformen och låt det blanda sig med kyckling och ”buljongen”. Kör i ugnen i 210-225 grader i 25-30 min så att det översta lagret blir lite krispigt.

Servera gärna med ett stekt ägg😁

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s