Nytt försök med hemmagjord ramen

I USA kan man nuförtiden köpa hem fryst ramen m tillbehör, det kostar en del (18 USD per portion) men ser såååå gott ut!

Vi provade att göra egen i tryckkokaren idag. I tryckkokaren lade jag ner kycklinglår och vingar (råa), 6-700 gr fläsklägg m ben, 4-5 skivade vitlök solo, 4 cm skivad ingefära. Jag stekte på (mycket hett) shiitake, schalottenlök och purjo (3 dm) (allt ska få riktig brynt yta) som jag sedan också lade i tryckkokaren. 1 tsk salt. Fyllde vatten till maxstrecket. Det fick koka i 35 min.

Efter 15 min så silade jag buljongen i vanlig pastasil, blandade ner 1 msk sesamolja, 3 msk japansk soja och 2 msk vitvinsvinäger. Om du vill få mer smak så kan du nu koka utan lock i kastrull i 20+ minuter så att det reduceras.

När köttet kallnade så pillade jag bort det fr kycklingben och köttbenet och lade i skålar m topping (sojabönor, sockerärtor osv) och hällde buljongen över. Toppar med nudlar som jag kokat och sedan spolat i kallt vatten ..

Så gott! Idag åt vi med kyckling och imorgon med kött!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s