I USA kan man nuförtiden köpa hem fryst ramen m tillbehör, det kostar en del (18 USD per portion) men ser såååå gott ut!
Vi provade att göra egen i tryckkokaren idag. I tryckkokaren lade jag ner kycklinglår och vingar (råa), 6-700 gr fläsklägg m ben, 4-5 skivade vitlök solo, 4 cm skivad ingefära. Jag stekte på (mycket hett) shiitake, schalottenlök och purjo (3 dm) (allt ska få riktig brynt yta) som jag sedan också lade i tryckkokaren. 1 tsk salt. Fyllde vatten till maxstrecket. Det fick koka i 35 min.
Efter 15 min så silade jag buljongen i vanlig pastasil, blandade ner 1 msk sesamolja, 3 msk japansk soja och 2 msk vitvinsvinäger. Om du vill få mer smak så kan du nu koka utan lock i kastrull i 20+ minuter så att det reduceras.
När köttet kallnade så pillade jag bort det fr kycklingben och köttbenet och lade i skålar m topping (sojabönor, sockerärtor osv) och hällde buljongen över. Toppar med nudlar som jag kokat och sedan spolat i kallt vatten ..
Så gott! Idag åt vi med kyckling och imorgon med kött!






