Nya förbättrade receptet på kesobröd

Nu har jag förfinat och förenklat mitt storbaksrecept på kesobröd – testa att göra och frysa in. Ta fram dagen före du ska äta.

  • 5 st keso 500 gr supermini
  • 5 ägg
  • 2 flaskor äggvita
  • 1-1,3 kg fiberhavregryn
  • 1,5-2 tsk salt

Vänd ner alla ingredienser i 1-2 bunkar (beroende på storlek) med en degspade. Låt smeten svälla över natten eller dagen så att den blir härligt geggig.

Klicka ut smeten i tekaka-form och tjocklek på bakplåtspapper, smeten blir 4 knökfulla plåtar. Grädda i varmluft i 200 grader i 25-40 min. De ska ha färg men inte för mörka, för då blir de torra.

.

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s