Dagens middag var supergod och superenkel. Allt i ett på en plåt.
Sätt ugnen på varmluft och 220 grader. Skydda din ugnsplåt med bakplåtspapper.
För kycklingbitarna 3 personer:
- 500 kycklingfärs
- 1/2 – 1 tsk salt
- Svartpeppar
- Nypa fryst hackad chili
- 1/2 tsk fryst persilja
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 3 cm finhackad purjolök
Forma till 9 bollar och lägg ut på plåten.
Preppa och lägg ut grönsaker på plåten som du blandat runt m lite olivolja och kryddar med timjan, salt och svartpeppar:
- Stora bitar vitkål
- Morot
- Potatis
- Rödlök i klyftor
Efter halva tiden lägg även in tex fryst sparris eller sockerärtor.
Under tiden så skär du ruccola i mindre bitar tillsammans med rött äpple. Pressa citron över och toppa med lite flingsalt och svartpeppar.
När maten är klar, ca 35 minuter, så blanda ugnsgrönsakerna med ruccolasalladen.
Servera med yoghurtsås eller tzatziki.


