Sötpotatis :-)

Vi har en ny favorit i familjen:) Sötpotatis! En potatis innehåller mer än 400% av RDI av A vitamin, ska visst göra under med hyn/rynkor mm! 🙂 Verkligen superfood för mig som är 40+!! Gott som tusan är det också, förlåt svordomen. Jag kan verkligen rekommendera sötpotatis-frites nedan, bums filibabba:)

Bakad sötpotatis:

Linda in sötpotatisen i ugnsfolie (skär ett kryss i potatisen) och lägg med glöden i grillen i 45 min eller i ugn 250 grader i 45-60 minuter. När den är klar så lägger vi upp den på tallriken utan folie och viker bort skinnet. Till det brukar vi ha en kesella röra; 1 burk kesella 1%, 5 cm finhackad purjolök, 1/2 pressad vitlöksklyfta, liten skvätt god olivolja, lite salt och peppar. Servera med kyckling eller kött:)

Sötpotatis med andra rotsaker i ugn:

Skala sötpotatisen och kålrot och morötter, skär dem i ex klyftor. Lägg dem i ugnsäker form (med bakplåtspapper), skvätt på lite olivolja, krydda med salt/peppar och kanske lite timjan. Är klara efter ca 25-30 min i ugn i 225 grader.

Sötpotatis pommes:

Skala sötpotatisen och skär den i klyftor. Blanda en äggvita med 1 pressad vitlöksklyfta, 1-2 tsk olivolja, salt, svartpeppar, 1 tsk paprika i en liten skål. Lägg ner sötpotatisen och låt den få smeten över hela bitarna. Lägg upp dem på bakplåt med bakplåtspapper på. In i ugnen 25-35 minuter i 225 grader.

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s