Bryta fastan! (Breakfast)

Visst äter ni frukost varje morgon? Det är A och O att äta efter nattens fasta så att kroppen får byggstenarna för att klara dagen med allt vad det innebär. Fokusera på att äta det kroppen behöver dvs magert protein och långsamma kolhydrater och gärna grönsaker som ger oss mättnad med sina fibrer. Men allra först så blir det allra bäst med ett stort glas vatten!

En god och nyttig frukost är det bästa sättet att inte bli sugen på fel saker resten av dagen:) Min bästa frukost är grötplättar och vissa dagar omelett. På min fridag blir det gärna rostat surdegsbröd och kokt ägg.

Vad är din favorit frukost?

4 kommentarer Lägg till din

 1. Klart! Förr gick jag lätt till lunch utan att äta något, tyckte det var smart… Nu kan jag inte äta snabbt nog vissa dagar :-). Vardagsfrullen är gröt med kanel och två ägg, stor kopp te. Så gott! Har inte tröttnat än! Ägg i andra former funkar också, gärna på knäckemacka med lite lättmajonnäs. Går jag all in på onyttig frukost grundar jag gärna med gröt och kokt ägg och äter sedan amerikanska pankisar… Eller smörgåsar i alla dess former! Eller SCONES, gud vad gott… Nu blev jag sugen!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Jag älskar bröd, skulle kunna leva på det!!! Så nu är det lördagsfrukost, och jag längtar hela veckan efter det… Den dagen det finns en bröd diet då byter jag till den direkt 🙂

 2. kikar in här hos dig, du har absolut rätt i att frukost är A&O!
  Äter fiberhavregryn och råggryns gröt varje morgon med frysta hallon och blåbär, solrosfrön och ägg och kaffe till det!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Tack för inlägget:) Råggrynsgröt har jag inte hört talas om innan, nu ska jag botanisera bland råggrynen:) Jag har försökt att göra inlägg hos dig några gånger, nu har jag kommit på att jag inte kan ange att jag är wordpressare 🙂

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s