Lördag

Vilken trött morgon det är idag? Kroppen vill inte alls! Jag ser menssvullen ut  och känner mig likadan, så kanske det är något hormonellt? (Jag har hormonspiral så jag har ingen aning om vart jag är i menscykeln…)

För att få något gjort så blev det benpasset som planerat MEN med fokus på teknik och mindre vikter (för att vara snäll mot kroppen…) Jag körde passet med Biggest Loser Australia som underhållning och det var gripande som vanligt 🙂
Passet idag:
•    Nacke i redcord nära golvet med ”spänn” och avslappningsövningar.
•    Stående planka i perfekt ”form” i redcord för att hitta balansen och ”formen” och ”mitten”
•    Gå igenom redcorden med armar som följer banden = Perfekt rörelse för axlarna utan ansträngning och ger genomblödning och värme
•    Crosstrainer 5 minuter

Cirkel 1 – 8 rep – 3 varv
•    Box Jump
•    Utfall med hantlar varannat set bakom och varannat set framför
•    Bulgariskt knäböj (foten på bänken bakom) med hantlar
•    Hoppande knäböj med vikt

Cirkel 2 – 8 rep – 3 varv
•    Knäböj med kettlebell– djupa
•    Deadlift kettlebell
•    Knäböj på ett ben med andra foten bakom i redcord – höger ben gör jätteont

Avsluta med:
•    Duckwalks med gummiband runt fötterna – se foto
•    Fyllde på med cardio steady state tills 50 minuter har gått
•    Sista 10 minuter stretch

Frukosten idag blev en fri måltid med amerikanska pannkakor, MUMMA! Nu ska jag fixa och dona lite hemma. Städa i gymmet, åka och handla mat mm. I eftermiddag så ska vi basta och ikväll blir det low carb pizza 🙂

Vad gör ni idag? Kraaam!

11 kommentarer Lägg till din

 1. Godmorgon! Vad har du för recept till dina pankisar? Ska kolla bland taggarna om du lagt upp det innan, är rätt sugen faktiskt… Ska också träna ben idag och lägger till dina rehabövningar för axeln. Igår hade jag rätt rejält ont faktiskt, inte bra. Ska se om jag kan köra med handtagen på crossen också, tänker att det borde ge genomblödning och lite bra rörelse, så länge det inte gör ont? Får nog också fundera på ett annat upplägg för månaden, känns inte som att detta kommer gå över på en dag eller två… (även om det bara är liiite ont. Jag skulle kunna köra hyfsat hårt men vill inte göra det värre och mer långdraget än det behöver vara.)

  1. fokuseradenergi skriver:

   Hej Darling! Maken gjorde amerikanska pannkakor idag av MIX! Så inget nyttigt där med andra ord! Jag tror INTE på att använda handtagen i crosstrainern… Genomblödning = INGET motstånd.. om du kan göra försiktiga runda cirklar med axlarna så går 8 sådana + de övningarna du fick igår, OM de funkar? Ge mig feedback så funderar jag vidare om det behövs. KRAAAAM!

 2. Trillingnöten skriver:

  Härliga morgon!! Det blev ingen morgonpromenad för min del tyvärr. Dottern vaknade och jag hade inte hjärta att låta henne sitta i sängen och snacka medan jag gick ut och maken var ”död” som vanligt på morgonen 🙂
  Men det blir en annan dag. Tack för tips på lite träning på morgonkvisten! Ska testa nåt i veckan! Woot!
  Amerikanska pannkakor är guld 🙂 Gott! Njut av dagen!

 3. stepup2fitness skriver:

  God förmiddag bästa Lotta! Vi har en sen morgon med sen frukost, grötfrukost, inga fria måltider här längre 😉 Idag tränar jag mitt fredagspass och har en massa måsten , städa ut julen, planera mat, handla. Vill vara färdig med allt sånt när vardagen kommer.
  Hoppas du får en underbar lördag! Massor med kramar 🙂

  1. fokuseradenergi skriver:

   Har haft samma fokus som du idag, Betty, fixa och dona:-) Längtar att få höra om ditt pass sedan!! Kram!

 4. Therese skriver:

  God dagens!! Hoppas svullnaden släpper, jag har ju min mens fortfarande. Dag 10 (!!) nu. Sist hade jag 14 dagar, så jag hoppas på mindre nu. Det är ju så med de kopparspiralerna, att det tar ett tag innan de kommer i fas. Nu är det så pass lite, så det stör mig inte alls. Har gjort ett intervallpass på förmiddagen, skönt att det är gjort. Nu lite kaffe sedan lunch. Skall till svärföräldrarna och äta kalkon idag samt lite rabarberpaj till efterrätt. 2 frimåltider denna helg. 🙂
  Ha en bra lördag! Kram

  1. fokuseradenergi skriver:

   10 dagar!! Oj, Therese.. Jobbigt. Jag har ju inga blödningar men ser ut som en val eller något liknande 🙂 Härligt att bli bjuden på middag.. kram för dig!! Kram!

 5. HelenaE skriver:

  Jädrar vilket benpass! Alla de där cirklarna blir ju tillsammans massa reps!! Jag har kört mitt pass i nya kläder idag 🙂 i övrigt är jag mest trött och hungrig… Jobb på måndag, antar att hjärnan förbereder sig… Ha en mysig kväll med bastu o pizza, låter härligt!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Du var supersnygg på bilderna idag!! 🙂 Nästa vecka blir nog en chock för dig.. jag är orolig fast jag bara varit hemma i 2,5 veckor 🙂 kram!

 6. Annie skriver:

  Man kan inte vara på topp alla dagar, man får göra det bästa av det ändå.
  Själv har jag haft en fantastisk morgon med familjefrukost hor mormor. Är som att komma till en hotellfrukost, känns som om hon handlat upp hela affären varje gång 🙂
  Nu blir det till att storhandla inför veckan, laga lite lördagsgott & njuta av en regnig dag.
  Hoppas du får en superfin helg! Kram

  1. fokuseradenergi skriver:

   Låter lyxigt, Annie 🙂 Här är det kallt och vackert väder, tack och lov:-) Njut av din helg oxå!! kram

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s