Det jag får mest frågor om just nu är hur man gör bakad gröt. Drottningen för nyttiga recept är Sanna och hennes recept. Mitt recept varierar beroende på vad jag vill få i mig men just nu är detta basen för 4 portioner:
- 100 gram fiberhavregryn
- 4 dl äggvita
- 80 gram proteinpulver vanilj
- 3 tsk bakpulver
- 4 tsk sukrin
- 1 msk linfrön
Jag blandar detta med en gaffel i en bunke.
Smaksättning:
- 1 banan i små bitar och 15 gram stora kokosflingor
- Kanel och 1 äpple i små bitar
- 100 gram pumpapuré och pepparkakskrydda
- Äpple och 1 banan och kardemumma
Det luriga är att då den ”rätt” i konsistensen, inte för torr och inte för blöt. Det beror helt och hållet på vilken form jag använder.. Jag har min i ugnen på 175 grader mellan 15-30 minuter. Jag skakar formen lite och så länge den ”dallrar” så låter jag den vara kvar, men det den ska vara liiiite blöt i mitten när du tar ut den så att den stannar upp när den kallnar.
Extra smaskigt? På tex banan och kokoskakan brer jag ut lite hasselnötssmör från Cavalier.. TOKGOTT:)
Måste testa!! Gillar många av Sannas recept ..
Både goda & hälsosamma med bra balans.
=)
Jag håller med Maria. Sanna är min bästa receptjej OCH min coach:) Kram
Tack! Jättebra mellansmåltips.
Är det verkligen gott? På riktigt?! Beatatjata-gott? Som kexchoklad?! 😉
Vi har olika smaklökar du och jag:) Inget jag gör är nog Beatagott:) Kram
Men mums vad gott! Gjorde precis en provomgång och det är GILLA på denna:) Tack för tips! Kram
Vad roligt!! Kram
Hur länge håller den sig i kylen? Går den att frysa in? 🙂
Jag fryser in utan problem. Kylskåp 4-6 dgr