Frallor och muffins (mellanmålsbakning)

Närmaste veckorna så har jag både inrikes och utrikes resor.. För att komma igenom säkerhetskontrollen så gäller det att ha mellanmål som inte är flytande.

Idag bakade jag frallor och äpplemuffins. Frallorna tänker jag äta med kalkon och ost.

Frallor 4 st
Sätt ugnen på 200 grader

Mixa 3 dl äggvita, 100 g havregryn, 2 tsk fiberhusk, 0,6 tsk salt, 1 tsk bakpulver (om man vill, funkar bra utan).

Häll upp i 4 stycken stora kraftiga muffinsformar. Grädda i ca 20 min.

Äpplemuffins 8 st
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa 100 gram havregryn, 4 dl äggvita, 1 tsk bakpulver, 2 tsk fiberhusk, 2 tsk kanel, nypa havssalt, 4 tsk sukrin, 70 gram whey vanilj.

Rör ner ett finhackat äpple i smeten.

Fördela i 8 st stora muffinsformar. Grädda i ca 20 minuter. Vill du söta muffins så öka dosen sukrin eller addera honung..

Jag skulle helst vilja ha STORA silkonmuffins formar för de fastnar lite i pappret. Ska leta på nätet.

   
 IMG_9502

  

   
 

9 kommentarer Lägg till din

  1. Paula skriver:

    Tack bästa du! Precis sådana här tips behöver jag. Kram kram

  2. Jessica skriver:

    Vilket supertips! Tack!

  3. christelseidel skriver:

    Precis den sparken jag behövde för att ta tag i mitt mackbegär. ¨Nuuuu ska det bakas. Tack!!!!!

  4. Maria skriver:

    Tack Lotta för tips!! Behöver bra recept på bra ”träningsmat” nu . 😉
    Vill gärna ha massor med bra tips av dig som vet mer.
    Kram =)

    1. Tack fina Maria! Du är för söt:)!!!! Kram på dig!

  5. Lize skriver:

    Kcal i hela satsen i muffins och bröd
    Och för en
    Kram

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s