Buljongsoppa m kycklingfrikadeller

Varm, god, annorlunda och mättande soppa med sting!

4 portioner

Kycklingfrikadeller:

  • 400 g kycklingfärs
  • 1 tsk salt
  • 1/2 hackad röd chili (jag tog 1 msk fryst hackad chill)
  • 0,5 tsk hackad ingefära
  • 1 pressad vitlök solo
  • 2 msk hackad persilja

Stek runt om och låt koka med buljongen 5-7 minuter i slutet. Lägg 1/4 av frikadellerna i varje skål.

Nudlar:

  • 1 paket risnudlar

Koka enligt anvisning och skölj m kallr vatten. Fördela i fyra skålar.

Buljong:

  • 1/2 fryst förpackning av hackad chili
  • 1/3 fryst förpackning hackad ingefära
  • 1 pressad vitlök solo
  • 0,5 tsk rapsolja
  • 2 liter vatten
  • 1,5 msk risvinäger
  • 4-6 msk japansk soya (obs! Ej kinesisk)
  • 1 msk honung
  • 3 hackade salladslökar
  • 2 msk hackad persilja
  • 3 buljong (gärna riktigt god) grönsak
  • 1-2 dl frysta ärtor (valfritt)

Fräs kryddorna i oljan i 1 minut. Häll i resten av ingredienserna.

Låt puttra i 10-12 minuter.

1. 1/4 av kyckling och nudlar per skål

2. Häll över hett buljong 🙂

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s