Varm, god, annorlunda och mättande soppa med sting!
4 portioner
Kycklingfrikadeller:
- 400 g kycklingfärs
- 1 tsk salt
- 1/2 hackad röd chili (jag tog 1 msk fryst hackad chill)
- 0,5 tsk hackad ingefära
- 1 pressad vitlök solo
- 2 msk hackad persilja
Stek runt om och låt koka med buljongen 5-7 minuter i slutet. Lägg 1/4 av frikadellerna i varje skål.
Nudlar:
- 1 paket risnudlar
Koka enligt anvisning och skölj m kallr vatten. Fördela i fyra skålar.
Buljong:
- 1/2 fryst förpackning av hackad chili
- 1/3 fryst förpackning hackad ingefära
- 1 pressad vitlök solo
- 0,5 tsk rapsolja
- 2 liter vatten
- 1,5 msk risvinäger
- 4-6 msk japansk soya (obs! Ej kinesisk)
- 1 msk honung
- 3 hackade salladslökar
- 2 msk hackad persilja
- 3 buljong (gärna riktigt god) grönsak
- 1-2 dl frysta ärtor (valfritt)
Fräs kryddorna i oljan i 1 minut. Häll i resten av ingredienserna.
Låt puttra i 10-12 minuter.
1. 1/4 av kyckling och nudlar per skål
2. Häll över hett buljong 🙂