Jag äter oftast min frukost på kontoret eller på tåget till Stockholm, så ju enklare att förtära desto bättre.
Allra bäst tycker jag det blir om jag steker den kvällen innan..
Grundingredienser:
- Äggvita 2,5-3,5 dl
- Havregryn 1 dl
- Fiberhusk 0,8 tsk
- Nypa salt
Alternativ:
- Äggvita kan bytas ut till hela ägg, jag väljer äggvita pga lägre fetthalt
- Vill man använda mindre/färre ägg så lägg till 1 dl mjölk/mandelmjölk
Goda tillägg/smaksättning:
- 1/2 mosad banan
- 0,5-1 tsk sötning
- Blåbär
- Kanel
- Kardemumma
- Chokladflisor
Hur gör man?
Rör ihop ingredienserna med en gaffel och det är viktigt att det hinner svälla ordentligt, helst över natten men gärna en timme (minst 10 minuter)
Stek i stekpanna (jag sprayar den med rapsolja ca 2 gram). Jag börjar med att låta stekpannan bli varm och sedan häller jag i smeten. Jag låter den stekas i den värmen i ca 3 minuter, sedan minskar jag till lägre temperatur i ytterligare 5-6 minuter före jag vänder (min spis som har en gradering 1-14 så kör jag 11 i första steget och 5 i steg 2).
Jag vänder pannkakan och kör på mellan värme (på min spis ca 8-9) i ytterligare 4-5 minuter).
Jag låter den kallna och toppar med bär, sylt, banan eller Nutella före jag viker den dubbel och lägger i burk eller påse.