Bästa dinkelbrödet

Dag 1:20130217-140522.jpg
Dinkelsikt 8 dl
Vatten, kallt 3 dl
Jäst 10 g
Salt 1 tsk

Blanda väl i bunke. Täck och låt stå i kylskåp över natten, ca 12 timmar.

Dag 2:
Kokt hel dinkel 500 g
Dinkelsikt 4 1/2 dl
Salt 1,5 tsk
Honung 1 msk
Vatten, ljummet 2 dl

Blanda alla ingredienser med fördegen från Dag 1. Låt degen vila 1 timme. Dela degen i 12 delar och knåda till runda bröd som får vila i 20 minuter. Knåda till bollarna lite och gör droppformade platta bröd. (typ som Fazers småbröd?)  Lägg på plåtar med bakplåtspapper.  och låt jäsa till knappt dubbel storlek (ca 1 timme). Grädda i 10 minuter i 225 grader. Kolla sedan om de är klara, annars lägg på några minuter till. Frys in och ta fram när de ska ätas och släng dem i brödrosten…. Förföriskt gott.

4 kommentarer Lägg till

  1. redefined2012 skriver:

    Ah tack för recept-ska genast prova. Har varit nyfiken på de där grötplättarna :D.
    älskar att baka bröd också så det ska med testas.
    ha det bra!
    //maria

  2. Härligt Maria:-) Jag gör dubbelsats och fryser in av dessa eftersom det tar lite tid. Grötplättarna är en härlig standardfrukost hemma:-) Ha det superbra!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s