Nytt år och lite om semester:-)

Ca 5 dagar kvar på semestern och jag känner mig lycklig, centrerad och stark. Dagarna är perfekta i mitt tycke. Jag ställer klockan på 5.55 och joggar 500 m till gymmet. Oftast kommer ingen före 6.45 så jag supersetar och skyndar mig att vara klar med vikterna tills dess. Avslutar med cardio i någon form. Jag kör styrka 4 dagar i sträck och femte dagen springer jag ute.

Sedan blir det dagens bästa mål: frukost! Liten omelett, kycklingskinka, 2 äggvitor och havregryn, pumpafrön med naturell yoghurt.

Solstol med tidningar i ipad (Zinio för utländska tidningar och Readly för svenska) eller ljudbok. Några gånger på förmiddagen kastar vi ”gris” i vattnet (boll).

Vid 12 går vi 15 min till vår favvorestaurang. Sedan tillbaka till solstolen.

Eftermiddagen innebär oftast cappuccino på vårt fina coffeehouse och massage.

På kvällen väljer vi matställen en bjt bort så att vi får röra på oss. Alla i familjen fick en Polar Loop så vi tävlar i antalet steg per dag mm.

Vi somnar tidigt och vaknar tidigt…

Tillbaka till mina tankar runt 2014…. Jag kommer inte att ha specifika nyårslöften men jag kör vidare med följande fokus:

 • Intensitet – få in extra närvaro i träningen. Om jag mäter hur hårt jag tränar med skalan 1-10 så vill jag aldrig ligga under 7 på styrkepass och intervallpass.
  Jag hoppas att få in det tänket genom att tänka på skalan och uppskatta min egen intensitet i varje set.
 • Kosten – fortsätta som jag kört sista 3 månaderna. Följa de makronutrienter nivåer som coachen ger mig. Välja så ren mat jag kan och tänka ekologiskt i mina val.
 • Dricka vatten! Starta dagen med stort glas vatten och sedan fylla på under dagen.
 • Sömn/vila – prioritera sömn varje natt och vila när det behövs.
 • Vardagsmotion – detta är min akilleshäl. Utan denna aktivitet så har jag låg förbränning, skillnad mellan att träna och sedan sitta still jämfört med träna, välja att röra mig när jag kan är mellan 300-700 kcal per dag
 • Har du några nyårslöften? Berätta!! Kram

  20131229-122006.jpg

  20131229-122018.jpg

  4 kommentarer Lägg till din

  1. christelseidel skriver:

   Låter som en skön och sund tripp. Återvänder till vardagen vältränad och utvilad fylld med ny energi i en stark kropp. Dessutom extra snygg med förmodligen lite mer synliga muskler förpackade i en brun kropp. Känner att jag räknade upp mina totala motsatser just nu:(
   Men jag startade dagen med ett crossfit liknande pass och ska själv leda ett GRIT senare idag.
   2014 ska bli ett riktigt bra år. Nytt jobb, nya utmaningar. Jag började träna mer styrka under 2013 och det ska jag fortsätta med. Inför våren ska jag lära mig mer om hur jag blir en bra löptränare.
   Full fokus på de uppgifter jag bestämmer mig för att satsa på.
   Jag ska rensa mer i röra. Dricka mindre kaffe och mer vatten.

   Stor Kram och ha en skön avslutning på semestern.

   1. Heeeeeej Christel! Mysigt att höra om dina planer för 2014! Jag känner mig supertaggad för våren med fortsatt kost och träningsfokus. Vi får peppa varandra:-) Jag har haft kafferestriktioner sedan jag började med Sanna, nu smakar det inte lika gott längre.
    SUPERGRATTIS till nya jobbet!! Jätteglad för dig! Ska gå till din blogg och läsa lite om din träning nu.
    Kram kompis!!

  2. Ann-Louise skriver:

   Härligt med semester, glad för din skull att du mår så bra efter en stressig höst! Här rullar det på skapligt, tränar inte lika mycket som jag skulle vilja och äter inte lika bra som jag skulle vilja… Lätt att skylla på familjen men jag vet ju att det är jag som är lat och inte vill vara alltför krånglig. Skärpning alltså!! Har haft några dagar ledigt och fått lite städat och rensat. Brukar ha svårt för att kasta saker så jag hoppas det håller i sig tills jag städat alla rum plus källaren 🙂 Tur att sambon kör lastbil i jobbet, den lär behövas till soptippen när jag är klar 😉
   Nu ska jag kolla om det finns något mysigt hotell i Stockholm, ledig torsdag-fredag och funderar på att åka med gullungarna och mysa lite. Njut av din semester!!! KRAM

   1. Heja dig AL! Det är ju så skönt när det är utrensat:-) Hoppas att ni får det superhärligt i Sthlm. Reashoppa? Superkram

  Kommentera gärna :-)

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s