Påskafton – svullen svullo har slutsvullat

Godmorgon alla fina cyberkompisar!

För att sätta punkt för min trötta period så gjorde jag allt igår för att bli pigg INKLUSIVE käka upp merparten av mitt påskgodis; Marabou Black. Först galet gott, sedan kom äckelkänslan och fick ont i magen, gjorde det ännu mer korkade valet att ta några bitar till för att slippa ”skiten” idag? Hallå??? Vaknar idag och ser ut som en tunna! Shit,  kan knappt dra upp långkalsongerna till knät! Men detta är supernyttigt för nu minns jag hur jag kände mig VARJE dag förr, såhär mådde jag i princip varje morgon, och jag gick powerwalk med min bästis i telefon (C i Linköping) och vi beklagade oss att vi inte kunde förstå hur vi som tränade så mycket och åt så bra (oftast) kunde se ut som vi gjorde. Såhär dåligt mår jag nästan aldrig längre, tack och lov!!!!! Back to clean eating och rena bra val även med smaskigheter! Hoppas hoppas att jag slipper detox-socker-period. Jag ska öka på fettet idag lite bara för säkerhets skull.

 • Äta mig mätt med bra val
 • Äta alla mina mellisar
 • Tänka extra på kostfiber idag
 • Dricka mycket vatten
 • Baka bra-val-smaskigheter till frysen (de är nästan slut, därav mina korkade val)
 • Fylla frysen med bra kolhydrat och proteinval – bovete, matvete, fullkornsris, nötbiffar, kyckling mm Enkelt att ta fram och värma.

Jag köpte massor av bra ingredienser igår för att baka små kaffebollar i olika smaker idag, jag skrev upp 3 varianter igår som jag ska prova idag. (Säger jag ödmjukt för att inte ”jinxa” det) Lunchen idag blir omelett och middag blir påskbord men vi har bara bra val i år .

Vi startade dagen med en powerwalk på 6 km i det underbart vackra och kalla påskvädret. Nu äter jag ägg-sportknäcke och havregrynsgröt med krossade linfrön och blåbär och MYCKET vatten.

Jag ska bita ihop och fixa till 4 kg kycklingfiléer mm (kör 3 plåtar samtidigt i ugnen) och griljera påskskinkan mm. Dagens styrkepass ben/rygg/rumpa blir nog ca kl 15 idag.

Har ni sett påskharen idag? Hoppas att ni mår superbra och får en häääärlig dag! Kram!

17 kommentarer Lägg till din

 1. AmandaP skriver:

  Påskharen har jag inte sett ännu, det rycktas om att han kommer utåt stugan i em:-)
  Den känslan när man är svullen är sååå jobbig, jag hade nästan förträngt den. Jag hade mkt magproblem för, men det har löst sig med rätt sorts mat!
  I dag kör jag endast rörlighet med mitt kvastskaft. Kanske en promenad när vi kommer ut till stugan.
  Ha en bra dag.

 2. Maria S skriver:

  Här har det kommit ca 1 dm snö, barnen är glada 🙂 jag är förkyld kom efter gårdagens löppass, idag vilar jag. Vi ska ta oss hem igen från svärföräldrarna och fira med mina föräldrar. Blir påskmat och lite godis.
  Borde oxå laga mat och fylla frysen, det är ju så skönt att bara ta fram.
  Ha en fin dag i solen!

 3. bodycomf skriver:

  Åh, hoppas känslan försvinner snart! Själv har jag rullat lakritsbollar nu på morgonen!!! Du kommer älska dom! Bättre än marabou black 🙂 Ska försöka få ut receptet så fort jag kan! Ha en fin påskafton!

  1. Härligt Helena!!! Längtar efter ditt recept! Superkram!

 4. Ann-Louise skriver:

  Trött idag (igen) men det ska väl ordna upp sig snart hoppas jag! Blev dock på uruselt humör precis, svärmor ringde och sa att hon skulle komma hit med påskägg till barnen. Kul för dom, förutom att hon har INFLUENSA! Varför kan inte folk fatta att man SKA hålla sig borta när man är sjuk??? Jag hatar påsken, för samma person smittade oss med magsjuka för ett par år sen. Har haft ångest hela veckan för den här helgen, men har försökt att hålla humöret uppe. Tills nu då… Blir sååååå trött!!!
  Men men, bara att bita ihop antar jag. Förlåt att jag skriver av mig här, inte meningen att förstöra påsken för er… Det blir till att köra ett rejält pass för att få bort ilskan!
  Kram till dig, hoppas du mår bättre snart.

  1. Skönt att du skriver av dig! Jag hade sagt ifrån. ”Tack fina men jag vill inte att du kommer när du är sjuk, vi får ta det när du är frisk” Det är tufft första gången men blir lättare och lättare, och folk vänjer sig. SUPERKRAM!!!

   1. Ann-Louise skriver:

    Tack snälla!! Sambon var ute och tvättade bilen, så jag och Liten gick ut och mötte henne ute… Det är lite komplicerat, men jag borde bli bättre på att säga ifrån. Tyvärr blir jag osams med både henne och sambon då… Ja ja, nu är det över för idag i alla fall! Tack igen för att du lyssnar, KRAM

    1. Kram fina! Glad att du hittar lösningar:-) Var rädd om dig!!

 5. Therese skriver:

  Goddagens, såg att du tränat! Hoppas du fått ur lite vätska i kroppen då och nu har du massa andra goda nyttigheter att ta till. Nu var det ett tag sedan jag käkade riktigt onyttigt och det känns bra. Vi är bortbjudna i kväll, så vi väl se vad som bjuds. Ägg, lax m.m vet jag iallafall. Precis kört ett HIIT pass på 45 min, halva passet var 2 min intervaller. Trodde jag skulle ramla av crossen. Kramar

  1. Underbart jobbat, Therese!!!;-) Låter tufft:-) Kram

 6. Trillingnöten skriver:

  Marabou black är ju supergod! Men jag tycker nog den kan finnas i 100 gram istället för 100 (eller är det 190?). Det är mycket lättare att lagom då 🙂 De där blåbärsbollarna lät goda!

  1. Precis Trillis! Varför säljs de bara i stora kakor? En 100 gr hade varit mycket bättre än nuvarande 250 g (?) kram

 7. jessicannamaria skriver:

  Ingen påskhare här, av förklarliga skäl. Här firar man bara påsk imorgon. Men vi ska fira lite idag, har köpt skinka som jag ska griljera, ska baka bananchokladkaka med vanlijfrosting som killarna älskar när jag gör. Sen blir det en massa ägg, och så har jag tänkt introducera mina kära vänner till Janssons frestelse – är nyfiken på reaktionerna på anjovisen 😉 Därav bananchokladkakan som kompensation- vill inte att de misstror mina kockkonster för all framtid 😉

  Har yogat lite de senaste dagarna, men tar det lugnt idag. Lite kill i halsen och en allmänt sliten kropp efter en mentalt tung vecka. Festade igår på Italian BMT från Subway och orange mango smoothie från Srarbucks. Supergott och nästintill guilt-free 🙂

  Ha en superskön dag! 🙂

  1. Låter supergott! Vill höra vad de tyckte om Jansson:-) Kraaaam

   1. jessicannamaria skriver:

    Jag fick inte pojkvännen att smaka alls tyvärr.. men en av mina vänner åt med god aptit, han visste dock inte att det var ansjovis i förrän efteråt 😉

    1. En modig typ i alla fall:-)

    2. Härligt att någon vågade:-)

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s