If it fits my macros/flexibel kosthållning

Hej!

Läste ni Sannas inlägg om kosthållningen IIFYM?  Det är precis så konceptet ser ut för mig sedan starten med Sanna och David. Så himla skönt att inte få färdiga menyer utan få äta det jag tycker om men inom de ramar som Sanna satt upp. Jag är oftast mätt och nöjd, utmaningen är alltid suget efter fika när jag är uttråkad eller trött. Denna veckan har varit galet utmanande med långa dagar, försenade tåg, flygplatser mm, det är precis då en fika sitter fint:)

Nu är femte veckan slut och det känns fortfarande kanon! Några små justeringar brukar komma på fredagar, det kan vara kosten och det kan vara träningen:)

Veckan som var (coachveckor går fredag-torsdag):

Fredag: Jobbade hemma och låg på ngt underligt sätt UNDER det jag ska äta? Jag som alltid är hungrig, måste ha räknat fel under dagen…. Träningen var ett benpass och middagen bestod av pulled pork i rispapper med soja:)

Lördag: Låg lite över på både kolhydrater och protein men nästan spot on på fett. Träningen var ett överkroppspass med extra konditionsträning. Middagen var en variant på texmex med kyckling.

Söndag: Tuff dag med förändrad fördelning på maten, jag klarade målet på fett och kolhydrater men låg lite över på protein. Middagen var broccolimos med torskwallenbergare:) Träningen var intervaller och sedan konditionsträning på lugnare nivå.

Måndag: Konferens i 2 dagar med övernattning och överfulla kakbuffeer och fantastisk mat. Jag låg nästan spot on på protein och fett men för lågt på kolhydrater.. Jag startade dagen med styrketräning:)

Tisdag: Körde intervaller i spåret, tokmörkt och regnigt och ruggigt. Avslutade med cardio (powerwalk) och sedan konferens igen. Jag låg lite högt på protein men klarade målet i övrigt. (Hängig och trött)

Onsdag: Lång dag i Sthlm och vilodag. Började känna mig lite hängig redan på tisdagen men onsdagen så ville jag verkligen inte träna. Jag låg lite för högt både på kolhydrater och protein…

Torsdag: Tidig morgon i gymmet med styrketräning före flyget till Göteborg. Låg högt på proteinet denna dag. Det var lunch i möten mm som gjorde att det var svårt att tajma maten perfekt.. Tack och lov för Questbars sådana här dagar…

Hur mår ni? Kramen!!! Lotta

20131109-090209.jpg

20131109-111324.jpg

6 kommentarer Lägg till din

 1. Jessica skriver:

  Det är så härligt att höra om din vecka!
  Jag har längtat efter fika hela veckan och gett in för längtan mer än en gång – har fått ett jättestort superroligt projekt med tight timeline och en stundande jobbresa (låååångt bort till öknen och värmen) så det har inte varit fokus på mat och träning tyvärr. Fick till tre pass förra veckan och det lär inte bli mer än två denna ( med tanke på att det är söndag imorgon :-P) och det är så dumt! Jag blir ju piggare om jag håller maten och träningen någorlunda… Men ändå inhalerar jag för mycket kaffe och trycker en kaka eller två för snabb energi. Suck. Men jag strävar mot lite mer balans denna vecka! Det lönar sig i längden 🙂 speciellt med maten när träningen inte är prioriterad.

  Hoppas du har en toppen helg Lotta! 🙂 kul att det går bra med din satsning!! 🙂

  1. Tack för pepp! Jag har även förhållningsorder på mängden kaffe så det har jag fått minska drastiskt…
   Hoppas att du lyckas med balansen i kommande vecka!! Kram

   1. Jessica skriver:

    Av nyfikenhet – hur mkt kagge får du dricka och vad är anledningen/ motiveringen till att dra ner? 🙂

    1. Jag får dricka 3 kaffe om dagen, det är nog common sense men jag drack säkert det dubbla innan:) Kramen

 2. Ann-Louise skriver:

  Härligt att höra, jag tycker du gör ett grymt jobb!!! Här går det lite upp och ner, som vanligt. Vissa veckor funkar hur bra som helst, andra inte… Men efter att ha lyssnat på Simon från Biggest loser och Mårten och Malin Nylén så har jag nog förstått att jag måste sätta mig ner och verkligen fundera ut mina mål, skriva ner dem och fundera ut bästa sätt att nå dem. Jag kan om jag vill, måste bara lära mig att tänka så och dumpa det dåliga självförtroendet. Jag tränar nog ok som det är just nu, men jag måste lära mig att TA I mer och kämpa mer. Latmasken måste bort! Som att ta den lilla tiden det tar att sätta på ett halvt eller ett kilo extra på hantlarna och inte köra med lite för låg vikt.
  Sen är det ju det här med maten… Den måste planeras! Jag kan inte bara köpa hem nyttiga saker, de måste ju ätas också och inte slängas för att de har blivit för gamla… Och få sambon att förstå hur viktigt det är för mig med nyttig mat och träning. Kanske vi måste börja prata???!!!
  Oj, vilket långt inlägg – sorry! Men som så är så vanligt och svenskt, annars mår jag bra… 😉 Kram

  1. Hej fina AL!! Vad härligt att läsa om dina tankar!! Jag är ganska inåtvänd och fokuserar och exekverar just nu. Jag är lite halvimpad av mig själv faktiskt.

   Min make dricker cola och fikar VARJE dag… Nu skiter jag i det men shit vad det har gjort mig fikasugen många ggr.

   Berätta om dina mål för mig:-) Jag har fåfänga mål just nu…
   Kramen!!!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s