Det tar tid men mindre energi

Undrar hur mycket tid jag lagt ner på frustration över att jag inte gör allt jag kan för nå dit jag vill?20130505-102253.jpg

Det enda jag vet är att det tagit FÖR mycket tid både av min egen hjärnkapacitet men även för mycket tid att prata om det med vänner och familj. ”Jag som ändå tränar så bra och äter så bra och ändå så får jag inte de resultat jag vill”, ”Kan jag inte ens äta en pizza utan att förstöra det jag jobbat upp, fy så orättvist osv”

Just nu har jag verkligen FULLT FOKUS på mina mål, det tar massor av min tid men ärligt talat så tar det nog inte mer tid och energi än vad det tog att INTE göra något?

Vart lägger jag min tid och energi?

 • Träningsplanering – under helgen planerar jag kommande 7 dagarnas träning. Hur ser veckan ut, hur får jag in 2 överkroppspass, 2 benpass, 2 intervallpass och 3 konditionspass? Jag planerar dag för dag i förväg. Jag skriver även upp hela passet dag för dag i min träningsdagbok så jag bara sätter ett streck per set och ev skriver till om jag lyckas öka vikterna i gymmet.
 • Träningsförberedning – Dagen före så preppar jag gymmet (tar inte många minuter) på kommande morgonens pass så att det bara är att köra igång när vaknar.
 • Träningsförberedning – Kvällen före lägger jag fram kläder, pulsklocka, träningsprogram och BCAA.
 • Träning – Jag tränar 6 dagar före frukost i veckan och 1 dag vilar jag.
 • Kost/handling – Jag veckohandlar torsdagar och planerar veckans handling på onsdagar.
 • Kostplanering – När jag planerar kommande 7 dagarnas träning så ser jag också vilka dagar jag ska äta olika mycket protein, kolhydrater och fett och skriver in det i min träningsdagbok.
 • Kostplanering – Dagen före så matar jag in frukost, lunch, middagar och mellanmål för att kolla att jag klarar mina mål. Blir det något ”över” så unnar jag mig ngt på kvällen ex riskaka med jordnötssmör.
 • Kostförberedning – Söndagar så lagar jag ofta middagarna till och med torsdag så att maten funkar lätt i jobbveckan, och sedan gör jag detsamma för luncherna.
 • Kostförberedning – Kvällen före preppar jag min matväska med 1 proteinshake, 1 questbar, en flaska vatten och i kylen ställer jag fram morgondagens lunch.
 • Kostförberedning – Kvällen före gör jag i ordning morgondagens frukost, ex pannkakssmet så att jag enkelt steker dem med jag står i duschen..
 • Sömn – Jag sover ganska mycket just nu, dels väldigt mycket på jobbet, dels mörk november och dels en hög träningsdos att jag lätt sover 9,5-11 timmar på helgen (helt galet.. ) och mellan 7-9 timmar på vardagarna när det går.

Det blir enklare och enklare, jag vet vad som funkar att äta på hög kolhydratdagar och låg kolhydratdagar, men det är klart att det tar lite tid att komma dit. Träningsprogrammet som är krångligt i början sitter nu i benmärgen och är bara att göra. Mathandlingen på torsdagar gör att kyl och frys är fullt av RÄTT saker.

Jag har mina små hjälpmedel såsom Minihacke (bästa grej som finns) för att snabbt kunna göra muggkakor och annat som håller sötsuget borta eller matberedare för att kunna göra torskwallenbergare eller kycklingfärs mm…

Kanske ni fick något tips som ni kan använda? Nu får tiden utvisa om jag når mina mål:-)? Kramen!!

10 kommentarer Lägg till din

 1. Pia skriver:

  Du är så bra. Med planeringen och att hålla dig till planen. Jag planerar träningen, går igenom kommande vecka på söndag med maken och ser när det blir ett morgonpass och när kväll. Vi är två som tränar så det måste planeras för båda. Jag har ett schema som jag följer men byter ut övningar ibland. Maten planerar jag för en vecka framåt. Middag för varje dag då. Men har ingen koll på hur mycket kolhydrater, fett, proteiner jag äter. Vet på ett ungefär, men inte så noga. Har gjort så här redan länge och det funkar för mig.
  Hoppas du når dina mål! Kram!

  1. Du har utvecklats fantastiskt Pia!! Fumderat på att tävla? Kram

 2. Carolina skriver:

  Fina fina Lotta! Det känns så bra att titta in här och fortfarande läsa så bra saker och tips. Du gömmer dig inte, du låtsas inte att det inte är jobbigt i perioder men du gör det också möjligt att känna att inget faktiskt är omöjligt. Bara man är villig att kämpa, och det behöver man ju inte alltid vara. Det är ok att känna sig trött och less!!! Du är en otrolig kvinna och jag är tacksam över att känna dig! KRAM

  1. Åhhh tack fina Carolina!! Vilka underbara ord! Är du kvar på samma ställe?:) Kommer förbi och fikar någon dag? Kramen!

 3. beatatjata skriver:

  Sant, det har nog tagit tid att undra och fundera! Men du är grym, du GÖR verkligen något och du gör det ju fokuserat som tusan :-). Glad att du finns! Kram!

  1. Tack själv bästa Beatatjata:-)

 4. Carolina skriver:

  Ja jag jobbar kvar på samma ställe! Koooom hiiiiit! Och jag menar varenda ord! Sug i dig det nu 🙂 KRAM

 5. Anna B skriver:

  Fantastiska kvinna om du bara visste hur mycket du inspirerar till att göra gott och rätt och vara stolt över sina prioriteringar. Kramar till dig:)

  1. Tack fina Anna!!! Superkram!!

 6. Ann-Louise skriver:

  Fina och grymma tjej, du inspirerar massor! Jag önskar att jag hade hälften av din fokus 😉 Stor kram

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s