Marockansk färsgryta

Jag preppar ju oftast kommande veckans mat på helgen, så även denna gång. Jag tycker det är spännande med annorlunda smaker så sista tiden så har jag experimenterat vilt:-)

10 portioner

  • 1200 gram 5% nötfärs som jag bryner och mosar/finfördelar i stor och hög teflonpanna
  • Jag hackar en vitlök solo och 2 stora gula lökar och lägger i grytan
  • Jag kryddar nu med 2 msk riven ingefära, 4 tsk paprikapulver, 1 g saffran, 1 kanelstång, 3 krm chiliflakes, 2 tsk spiskummin
  • Häll i 2 st 500 g krossade tomater och 3 dl vatten
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • Låt puttra under lock på medelvärme i 30 min
  • Ta av lock och lägg i 200 g grovhackade katrinplommon
  • 2 burkar sköljda avrunna kikärtor
  • 1/2 dl hackad koriander och persilja
  • Puttra UTAN lock i 20 min
  • Krydda med flingsalt och peppar

Vi äter med grönsaker och ris. 

Enbart grytan; 268 kcal, 24 g kolhydrater, 8 g fett, 31 g protein och 6 g kostfiber.

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s