Jag preppar ju oftast kommande veckans mat på helgen, så även denna gång. Jag tycker det är spännande med annorlunda smaker så sista tiden så har jag experimenterat vilt:-)
10 portioner
- 1200 gram 5% nötfärs som jag bryner och mosar/finfördelar i stor och hög teflonpanna
- Jag hackar en vitlök solo och 2 stora gula lökar och lägger i grytan
- Jag kryddar nu med 2 msk riven ingefära, 4 tsk paprikapulver, 1 g saffran, 1 kanelstång, 3 krm chiliflakes, 2 tsk spiskummin
- Häll i 2 st 500 g krossade tomater och 3 dl vatten
- 2 st köttbuljongtärningar
- Låt puttra under lock på medelvärme i 30 min
- Ta av lock och lägg i 200 g grovhackade katrinplommon
- 2 burkar sköljda avrunna kikärtor
- 1/2 dl hackad koriander och persilja
- Puttra UTAN lock i 20 min
- Krydda med flingsalt och peppar
Vi äter med grönsaker och ris.
Enbart grytan; 268 kcal, 24 g kolhydrater, 8 g fett, 31 g protein och 6 g kostfiber.
Är näringsvärdet per portion?