Äntligen redig och lördag?

Äntligen lördag!  Vaknade och förväntade mig mitt vanliga urpigga jag men känslan ville inte riktigt infinna sig? Kroppen går på sparlåga och är inte superpigg..

Dagens pass var ben och rumpa men efter uppvärmning på crosstrainer, stretch mm så hann jag bara in i andra supersetet (efter boxjump och utfall) när jag känner att utsida lår höger gör ont. Typ sträckning? Eftersom jag är lätt trött på skador nu så valde jag att köra övningar som INTE gjorde ont så passet blev inte  mitt vanliga och efter 25 min styrka så bytte jag  till 40 min crosstrainer med väldigt lite motstånd. Direkt efter passet hämtade jag kylpåse och band fast det på låret med bandage (ingen vacker syn) Med andra ord är jag inte  så nöjd med passet men nöjd med att jag förstår när jag ska sluta…

Lite roligt måste jag ju ha så under crosstrainer passet så roade jag mig med att kolla hur långt man kommer i olika program. Louise berättade i bloggen igår att hennes mål är 9 mil på Vasaloppsutmaningen och på min crosstrainer är det ca 10 timmar (i lagom tempo med tanke på längden på passet…) så jag tror inte att jag committar mig till det.. Sorry Louise 🙂

Igår var en ganska redig kväll. Gullungen ska ha 4 kompisar hemma på lunch och spelturnering  och han bakade för att ha något att bjuda på. Så då passade jag på att baka också och det var jättemysigt! Jag fortsatte i redighetens tecken och gjorde en ekonomisk budget för 2012 och skar bort onödiga kostnader som är så lätt att samla på sig (tidningsprenumerationer och för dyra försäkringar mm) Efter det gick jag in och kollade våra elkostnader och insåg att vi har ungefär dubbelt så stor elförbrukning på hushållsel mot vad vi borde ha, så vi gjorde elrunda hemma och gjorde om rutiner och annat för att sänka dessa kostnader. Vi kan ha roligare för pengarna än att slänga dem i sjön, anser jag… (Jag är en ekonomisk typ)

Vad händer hos er? Hur mår ni? Kram!!!

15 kommentarer Lägg till din

 1. AmandaP skriver:

  Snygging!
  Du är så klok, vill ju inte dra på sig onödiga skador! Väntar på recept, så jag kan baka lite, har inga planer i dag, förutom att gå på revy i kväll!
  Ha en underbar lördag. Kram

  1. Recepten kommer före 12.30, lovar 🙂 Så du kan börja värma upp ugnen.. skratt. Kramisar! Ha en härlig dag!

 2. Maria S skriver:

  Snygg tjej 🙂 smart av dig att avbryta! Men visst är det svårt…jag sitter i kö för att tvätta bilen och sen storhandla för veckan. Mannen drar till Åre ikväll med jobbet och är borta till ons, så jag ska dra allt själv. Vilar idag, hoppas få till lite träning imorrn sen får vi se hur trött jag är. Känns ändå skönt att jag redan kört 4 pass den här veckan.
  Ha en skön lördag! Kram

  1. Hej Maria! Hoppas att du fick gjort alla måsten och att du och gullisarna får en mysdag idag.. kramisar!

 3. stepup2fitness skriver:

  Tuffing! Vilka biceps och axlar, allt är på plats 🙂 Ja nu är man trött på skador, nu får det vara nog… hoppas kylning hjälper. Jag har underkropp på schemat idag, men orkar tyvärr inte träna, vet att jag borde…Ha en underbar lördag med alla kidsen. Stor kram!

  1. Betty, du kör så hårt och så fokuserat så om du känner att du inte orkar träna så tror jag att din kropp har något att säga.. Vila idag, tycker jag.. Massor med kramar, hoppas att veckan gått bra med familjen…

 4. bodycomf skriver:

  Synd att du kände av nåt i låret, och att passet inte blev som du ville. Men du har ju varit superduktig och gjort en massa ”hjärngrejor” så du ligger ju garanterat massa massa på plus ändå!! 🙂 Ska nog testa lite av dina recept imorgon, verkar vara bra grejor att ha i frysen och ta med till jobbet.

 5. Jessica skriver:

  Synd med benet 😦 men ett smart val att göra sådant som känns bra! 🙂 borde också se över utgifterna, inte roligt att göra men set kan ju bara bli bättre efter!

  Fortsätter vila här.. Håller tummarna för måndagen då jag tänkte börja yoga. Men det känns liiiite osäkert.. Men insåg art jag varit förkyld i en månad nu, så det får allt vara nog nu!

  1. Japp, Jessica, nu får det vara nog… Det är såååå tråkigt att vara sjuk! Tänker på dig, krya på dig! Kram

 6. Bra att avbryta (eller ändra) när du känner så! Det är precis dit jag vill komma (och kanske till viss del redan är?!). Att kunna känna av och bryta utan att det känns som fusk eller ursäkter…

  Hur smakade muffinsarna och allt då?! Jag vill veta att de är goda innan jag ger mig på bakning :-). Idag blev det inget redigt, i den bemärkelsen i alla fall. Jag stjäl mig en stunds bloggrunda nu på en dag som varit rätt flängig men Stor är nöjd efter mycket mamma-tid i simhallen (liten var hos farmor, V jobbade) och vi har fått köpa skridskor så att vi kan inviga isen vid skolan imorgon. Eller vi och vi, jag kan inte åka skridskor…

  Gött med budget också. Jag såg över 2012 härom veckan och njöt av elkostnaderna, vi bytte till bergvärme i mars förra året och förbrukningen hittills är som en spott i havet i jämförelse! Jag passade också på att göra en ”önske-budget” med hur jag skulle vilja spara, konsumera och lägga på huset om vi hade högre inkomster – inom rimliga gränser förstås (inte en miljon i månaden även om jag nog hade kunnat sätta sprätt på det…). Den nivån var till hjälp igår när jag skulle tänka på vad jag skulle vilja tjäna 🙂

  1. Härligt Beata, låter som en bra dag:-) Kakorna och muffinsen är FANTASTISKT goda, så goda jag tror ngt nyttigt kan bli 🙂 Jag har också gjort önskebudget 🙂 Vi får se hur det går med allt. Bamsekramar!

 7. Therese skriver:

  Nej, inga mer skador nu!!! Hur känns det? Här har varit en mamma-dotterförmiddag och en timmes gymnastik + storhandling. Sen intervallpass på crossen och efter var kompisar här på middag. En riktig bra lördag med andra ord. En budget skulle vi med behöva göra, jag tror jag lever lyxliv trots jag är mammaledig och får (läs tar) ut mindre än en tredjedel mot vad jag får ut när jag jobbar. Denna månad har jag glömt att ansöka om föräldrapenning, har jobbat deltid under hösten och då har jag klarat mig på det. Så igår när jag kollade lönekontot så fanns inga pengar… konstigt! 😉

  1. Hahaha Therese:-) Jättekonstigt verkligen. Jag älskar budgetar, att se vad små förändringar blir på ett år. Vi reser gärna och vill nog byta hus när gullungen flyttar om mååånga år och då behöver man lite pengar 🙂 Hoppas att din dag blir kanon! Kram

 8. Louise skriver:

  Se nu till att inte skada dig mer!!
  Jag gjorde ett pass på crossen i torsdags. 2 h blev 38 km, så jag tror att det ska fungera, min puls snittade på 125.
  Efter en veckas vila (skadad) visade vågen -1,5! Underbart att kroppen äntligen ville släppa lite.
  Funderar på att ge mig ut i skidspåret imorgon.
  Kram

  1. WOW LOUISE!! Grattis till jättebra resultat! Superglad för dig! Om jag kör hårt på min crosstrainer så kommer jag MAX upp i 11 km/h och då kör jag så hårt att jag inte fixar att hålla på någon längre stund, antingen är jag en mes eller så har vi olika crosstrainers:-) Oavsett så ÄLSKAR Jag att du letar utmaningar 🙂 Massor med kramar!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s