Exempel på matplanering

Nedan ser ni förslag på matplanering för en vecka. Jag försöker hålla koll genom en applikation att jag får i mig detta per dag (det varierar dock lite, har inte hittat balansen ännu):

1900 kcal per dag

Fett: 32-63 gram

Kolhydrater: 220-250 gram

Protein: 189-220 gram

Lördagar är den dag som är lite ”friare”. För min del betyder det en frukost som kan vara surdegsbröd och ägg till frukost (alltid direkt efter styrketräningen), mellisar, lunch och middag brukar oftast vara helt ok, men på kvällen blir det popcorn och något ”rent” godis.

Vill du använda mallen? Gå längst ned i bloggen och ladda hem den. I samma excelark ligger även handlingslista.

12 kommentarer Lägg till din

 1. bodycomf skriver:

  Använder du en app på telefonen? Jag tycker det är så jobbigt att hålla på och skriva in och typ beräkna varje sak i gram och så. När man gjort det ett tag blir det ju lättare, eftersom man ofta äter ungefär samma mängd av saker och man då sparat en del av sina recept, men jag drar mig ändå för att göra det. Fast jag vill ju samtidigt, bara för att ha koll! Jag har använt den där Shape up förut, är det den du kör med?

  1. Jag har en köpt programvara för näring som ingår i min kurs, så jag kör allting i den. Några dagar då och då för att se att man ligger ”rätt” 🙂 Jag har hushållsvågen framme och väger rubbet.. Du kanske inte behöver ha sådan benkoll just nu? Kramisar!

 2. Jessica skriver:

  Jäklar vad snyggt! 🙂 nu blir jag nyfiken, vad är det för kurs du läser? 🙂

  1. Jag läser diplomerad kostrådgivare på distans (bara för skoj) Ha det superbra!!!

   1. Jessica skriver:

    Gud vad kul! Är en riktig pluggis själv, så det är kul att höra att det är fler som pluggar för art de är kul! 🙂

    1. 🙂 Pluggisar, mysigt!

   2. Carolina skriver:

    Vilken kurs? Jag funderar också på det. Har kollat på Pauluns.

    1. Det var lääääänge sedan nu. Det var inte Paulun men den verkar kanon!

 3. Maria S skriver:

  Tack för inspirationen, har precis gjort egen meny för nästa vecka och imorrn ska allt handlas. Skönt, för de senaste lördagarna har jag börjat med storhandling och det är inte kul…Nu blir det ändring på det!

  1. Vi handlade också idag, ifall det nu kommer snö i mängder imorgon. Jag tror att jag är helt arbetsbefriad fredag-söndag förutom laga mat nu. LOVELY! Massor med kramar!

 4. Carolina skriver:

  Vet inte om jag är blind, men hittar inte vart jag kan ladda ner planeringen.

  1. Hej! Eftersom detta inlägget är många år sedan så har jag byggt om sidan dess så länken är inte kvar.. Ha bästa dagen!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s