När det är som bäst så kan det bli som sämst

Heeeej!

20140319-171003.jpg

Det var länge sedan sist! Nästan 1 månad sedan, men många av er träffar jag dagligen på Facebook och på Instagram🙂 Vad har hänt sedan sist? Jag blev frisk och började träna igen och äta enligt coachens riktlinjer (som är mycket fria i mitt tycke) De första passen var tuffa, kändes som varenda muskel hade förtvinat men redan efter en vecka så kände jag mig nästan tillbaka i forna formen.

Första 22 veckorna med Sanna så var jag superfokuserad och funderade inte en minut över vad jag ”offrade” eller annat.

Men helt plötsligt så blev jag väldigt tveksam för ca 10 dagar sedan. Kände mig alldeles för annorlunda, besvärlig, kände mig ofta ifrågasatt och krånglig. På fredagen för 1,5 vecka sedan så kände jag mig ledsen och gav nog upp lite. Jag mailades med coachen om detta och vi ändrade upplägget lite plus att jag gav mig själv friare tyglar under 5 dagar på hotell i förra veckan för att slippa känna mig FÖR krånglig och annorlunda. Lördag morgon vaknade jag och ALLT mitt fokus var tillbaka! Underbar känsla!:)

Under den här processen så har vi dock gjort lite justeringar som innebär ännu mera mat, och det är helt galet härligt! Allt går enligt plan och jag är så nöjd!

Så sensmoralen är att det kan gå fort från toppen till botten när det gäller motivation och inspiration men det är tur att det snabbt kan gå upp igen. En annan sak som svänger snabbt är FORMEN, just nu känner jag mig stark och pigg vilket oftast brukar betyda att jag snart blir sjuk, hahahha. Motsägelsefullt men det brukar vara så för mig.

Hur mår ni? Kramen!

instagram

10 kommentarer Lägg till din

 1. beatatjata skriver:

  Åh vad härligt med ett inlägg! Mycket intressant sådant också. Vad skönt att fokus återvände efter lite ”semester”. Jag funderar mycket på sånt här nu och vet inte om jag borde fundera MER eller sluta fundera helt och hållet, hehe :-). jag är liksom itne riktigt DÄR att jag kan göra större förändringar utan att bli totalt stressfreakad samtidigt som jag mår bättre än på mycket länge och är lite otålig med mig själv och min ”form” (eller avsaknad av den). Tänker ofta på något du sa för ett tag sedan, att det liksom var lättare att börja göra än att bara gå och tänka på det hela tiden. Kanske kommer jag dit så småningom.

  1. Hej Fina Beata!! Jag upplever att före min lilla ”kris” så tänkte jag knappt på min nya kost och träning, det har bara fungerat. Det som gjorde att det helt plötsligt slutade göra det var mycket feedback/kritik komprimerat under några få dagar av människor som tyckte att ”Du äter hela tiden”, ”Vart KAN du äta om du ska följa med på lunchen”, ”men IDAG kan du väl äta en semla eller två?”, ”måste du vara så j***a duktig hela tiden”, ”Varför äter du aldrig godis och glass?”, ”Dricker du inte alkohol? Shit vad tråkigt det kommer att bli då när du inte dricker”. Under veckan då jag unnade mig extra så blev det ex Ben and Jerrys på lördagen (som varken gjorde från eller till i lyckomätaren) men resten av veckan åt jag rent men var inte så strikt med rätt mängd av allt. Det blev ganska mycket rätt i slutändan ändå och 99% av det jag åt var från det som jag anser är mat som gör min kropp lycklig. Min tid med Sanna har gjort att jag för första gången under en längre period i livet är nöjd med mig själv. Jag är mycket piggare och starkare och har så mycket KRAFT i både kropp och själ. Jag är snällare mot mig själv och ser mig själv i spegeln och tänker oftast ”Såhär ser jag ut i dag” istället för att se alla skavanker. Jag är så tacksam att jag fått chansen att göra detta och jag hoppas innerligt att det håller i sig. Min man sa ngt klokt till mig under dippen i förra veckan ”Älskling, kan det inte vara så att du är så nöjd med dig själv och livet att det är därför du tappat motivationen till att hålla dig till programmet?” Han har kanske lite rätt i det, jag har inget jag springer IFRÅN just nu, jag är nöjd, jag är samtidigt på väg till något ännu bättre och det gjorde mig väldigt motiverad igen. Kram fina Beata!

   1. beatatjata skriver:

    Såå irriterande med den sortens kommentarer, väldigt onödigt! Förstår att det triggade dig. Så glad att du känner sig nöjd och stark! Förstår verkligen den där lite märkliga känslan när man är nöjd och liksom inte jagar efter något längre (även om mitt nöjd varit väldigt olikt ditt nöjd så kände jag ändå så förra vintern :-)). Kram!

 2. Ann-Louise skriver:

  Bästa Lotta, jag är sååå imponerad av ditt fokus! Du verkar vara i grym form och jag är glad att du gillar dig själv!! Efter pepp från dig kravlade jag mig upp en stund men förra veckan var jobbig. Kände mig totalt värdelös, trött, ledsen och allt var eländigt… Men i måndags kväll ryckte jag upp mig och körde ett pass med kroppsstyrka i stället för att tycka synd om mig själv och på tisdagen fick jag till ett cardiopass (Turbofire) med mycket spark och box – jag blev helt slut men det gjorde gott för humöret! Jag måste försöka ändra fokus, i stället för att koncentrera mig och tänka på allt dåligt jag gör måste jag försöka tänka på de bra saker jag oxå gör ibland – både med mat och träning. Men det är svårt att lära en gammal hund att sitta…
  Stor kram till dig och tack för all hjälp och pepp jag får!

  1. Håll kvar vid den tanken, Ann-Louise. När jag mår som sämst så brukar jag ge mig själv en kram… Om inte jag tycker om mig, eller står UPP för mig när det krävs, vem ska göra det då? Gör detsamma för dig? Belöna dig själv (mental kram:)) för varje BRA sak du väljer? En kiwi som gör dig pigg, ett träningspass, när du löser ett problem som legat och grott, när du väljer rätt (alltså ett val som du tycker är prioriterat, ex idag pussade jag på gullisarna istället för att diska:)). KNARKA beröm från dig själv från allt bra du gör, så kanske du får må lite bättre snart? Hjärnan behöver höra positiva saker från oss själva, annars omprogrammeras den och blir en deppig hjärna… Du är underbar, varm, fin mamma, en fin peppare/vän för ex mig, du gör så gott du kan, du är rädd om dig själv och tränar osv osv. RADA UPP ALLT BRA du gör och alla fina egenskaper du har… SUPERKRAM!!!

 3. Jessica skriver:

  Härliga Lotta! Det är så kul att läsa om dina tankar och turer och all in all verkar du må jäkligt bra?! 🙂

  Här rullar det på, lite bergochdalbana sen i höstas med kost och träning och jag är nog större än någonsin (måste ta itu med det känslomässiga ätandet) men mest lider jag av att vara svag! Men jag har det rätt bra ändå! Ska bara bli kvitt en luftrörsinfektion – längtar verkligen till både gym och härliga promenader! Men det är ju en resa – livet 🙂

  Ha en toppen dag och helg! Saknar när du inte uppdaterar!

  1. Hej Jessica!! Vad jag saknat att höra från dig:) Jag har tänkt på hur det går och hur du mår! Skönt att du kan se det som är bra och inte låta det du tycker är mindre bra dra ner dig. Bli frisk nu så peppar vi varandra så vi blir starka? JÄTTEKRAM!

   1. Jessica skriver:

    Tack sötis! Idag börjar jag morgonen (efter att ha legat och dragit mig en timme – det gör under för hälsan! ;)) med banan/blåbär/vanilj gröt, en stor nybryggt kopp kaffe och… Tystnad. Njuter 🙂 fick bra med medicin efter läkarbesöket igår (mycket steroider så liiite skakig men andningen är på topp!) och jag börjar se en ljusning på det fysisk eländet. Mentalt är jag nog faktiskt på topp!

    Massor md kramar!

    1. Härligt att höra:) Kramen

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s