Satsar på allt på en och samma gång :)

Nu har det gått 7-8 månader sedan jag började med Sanna, jag har glömt om det var september eller oktober vi startade… Samtidigt så började med mitt nya jobb (hos samma arbetsgivare) Mer utmaningar och ansvar och det kanske låter knasigt att samtidigt investera i en coach med kostprogram och träningsprogram?

Jag jobbar ca 12 timmar per dag, i det ingår jobb på tåget till och från jobbet. Jag sitter i möten i princip hela dagarna och har sällan tid för riktig lunch eller fika eller tänka på ngt annat än jobb. Det är knappast nyttigt för kroppen och därför vill jag samtidigt vara extra snäll mot mig själv med det jag kan under dagarna men även göra rätt saker på min fritid.

Mitt framgångsrecept just nu och sedan en tid tillbaka:

 • Maten:
  • Planera för veckans mat i veckan, ex onsdag.
  • Veckohandlar på torsdag kväll
  • Lagar mat till kommande vecka lördag och söndag (oftast när jag ändå fixar den dagens mat)
  • Förbereda både lunchlådor och middagar och mellanmål
  • Numera preppar jag till och med frukosten genom att göra en smet för 5 dagars proteinpannkakor i förväg som steks medan jag duschar:)
  • Jag bär med mig mellanmål-lunch-mellanmål till jobbet varje dag i en liten ”väska/tote” med en kylklamp tillsammans med en vattenflaska
  • Bästa mellanmålen just nu är nog bakad gröt, fördelen är att det håller sig fräscht hela dagen även om det är varmt ute och jag kan uppnå exakt mina makronutrient mål genom att anpassa mängden havregryn, äggvita och proteinpulver. De dagar jag vill äta mer kollisar så är det härligt med banan och andra frukter i gröten.
  • Verktyget jag använder för att hålla koll på vad jag äter är Lifesum. Jag vet att många är rädda för att räkna kalorier. Jag ser det mer som jag att jag räknar gram av protein, kolhydrater och fett för att få i mig rätt saker. När jag inte gör det så äter jag mindre än jag gör nu.
  • På lördagar så har jag extra tilldelning av kolhydrater så då brukar jag parta till på en Yollibox choklad, det är mitt nya bästa mys:)
 • Fritiden:
  • Jag är gärna med familjen på kvällarna för då har vi mys i soffan, eller spelar kort medan vi äter middag mm.
  • Vi är ganska kvällströtta så det händer inte mycket i vårt hus efter kl 21….
  • Jag tränar alltid direkt på morgonen för att inte missa kvällsmyset
 • Träningen:
  • Jag tror inte att jag har missat ett enda pass sedan jag började med Sanna förutom när jag varit sjuk
  • Just nu kör jag 4 styrkepass uppdelat på rygg, ben, armar och axlar, 2 intervall pass och 2 st konditionspass.
  • Styrkepassen är programmerade och klara i en app som heter Reps & Sets. Fokuset är att varje pass öka antingen och/eller vikten i varje pass i någon eller några övningar. Det går jättebra just nu men det gick mindre bra i vintras då jag inte hade energi för att vara lite fokuserad på att förbättra, jag hade precis ork att underhålla…
  • Konditionspassen just nu är oftast 5 km jogg i pulszon 3, 2 ggr i veckan.
  • Intervallpassen är antingen backintervaller eller löpning i lite motlut på löparbandet. Jag har färdiga intervaller från coachen i en app som heter Ultratimer. Någon gång har jag kört däckvältning i trädgården vilket jag skulle vilja göra oftare men ibland är jag lite bekväm.. 30 minuter på löparbandet går så fort och enkelt tidigt på morgonen..
  • 8 pass på 7 dagar, och 1 vilodag på det innebär att det blir dubbla pass på helgerna. Intervaller eller jogg direkt när jag vaknar, sedan blir det frukost och allmänt hemmafix. Vid 10-11 tiden så kör jag styrkepasset och äter lunch direkt efter det..
 • Uppföljning
  • Det viktigaste för mig just nu gällande kost och träning är nog uppföljningen med coachen varje fredag. Jag rapporterar in hur det gått med kosten i förhållande till mina förhållningsorder (makronutrienter), hur det gått med träningen, hur jag mår mm och vikt och sedan skickar jag fotografier. Sedan väntar jag nervöst hela dagen på hennes feedback och de bästa veckorna är när hon ökar kosten:) Jag har fått öka ganska mycket sedan jag började och det känns fantastiskt! Jag kan äta mycket mer nu utan att öka i vikt jämfört med när jag startade med Sanna. (#iifym #reversedieting #damagedmetabolism)
  • Instagram är fantastiskt! Här blir jag peppad av alla härliga människor som kämpar med sin kost och träning. Jag älskar att se hur mina kompisar sliter och jobbar och jag är så lycklig när jag får pepp/beröm och hejarop.

Det syns inga jättestora förändringar men det har skett saker. Jag väger nästan samma, skiljer bara -1 kg. Det som det märks på är kläderna som jag sagt innan, jag har gått ner många storlekar i byxor och jeans. Kroppen känns hårdare och lite mer kantig än innan och jag börjar få lite ”form” på ben och armar. Min dröm är lite muskelränder på armarna och kanske det händer i år? Jag tar i för kung och fosterland i passen just nu och är helt slut när jag tar mig ut från gymmet och SNART så kommer det att synas att jag tränar, eller hur?? (Säg ja… annars bryter jag ihop)

Jag är sällan sjuk, jag sover bra, jag får en starkare kropp för varje dag som går och jag ÄLSKAR att kunna studsa mellan mina möten istället för att dra benen efter mig.

Vad händer hos er?:) Vad tränar ni för roligt? Några spännande planer för sommaren? KRAM!

20140510-163903.jpg

20140510-163913.jpg

14 kommentarer Lägg till din

 1. Jessica skriver:

  Jag tycker man ser en Enorm skillnad! Och då tyckte jag du var fit och görsnygg innan 🙂

  Det känns som du har så bra rutiner som jag också vill ha! Jag dras med en sådan trötthet, både på morgon och efter jobbet vilket gör att både träning och kost blir lidande- vilket ju i sig bidrar till varför jag är trött… Men nu ska jag till sjukgymnast i veckan och kolla höftböjar och knän – dras tyvärr med mycket ledvärk just nu vilket gör att till och med simning/ promenader inte alltid känns 100. Jag är alltid mer inne på gymstyrka på sommaren ändå pga pollen, tror det blir det i år med! Men jag stretar på och hoppas hamna där du är i balans och fokus – älskar jobbet och det blir mycket resor mm som man ju måste orka med – och hinna njuta av! 🙂

  Massor med styrkekramar till dig!!

  1. Tack fina Jessica! Jag hoppas att det går bra hos sjukgymnasten. Jag har oxå mycket värk efter olycka 2010 så utan träning hade det inte fungerat.. Benådas för mig är mer sjukgymnastik… Kram

 2. Ida Lindahl skriver:

  Du är en fantastisk inspiration Lotta!! Bra jobbat 🙂 Kul att du hittat ett sätt som funkarså bra för dig.

 3. Anna E skriver:

  Du är så grym 🙂
  Måste vara härligt att komma in i så sköna rutiner..
  Själv är jag lite av en periodare även om de ”bra” perioderna blir längre och längre. Men har två ”ovänner” som sitter på axeln och försöker övertala mig till onyttigheter, det är latmasken och godismonstret. När de tar över är det jobbigt att komma ur deras klor.
  Tror det är lättare att vara ”strikt” när man har en coach att rapportera in till. Fast det är skillnad på mig nu mot för 3-4 år sedan, även om jag alltid varit ”liten” (i dubbel bemärkelse 😛 )
  Har precis bytt jobb (inom samma företag) så nu blir det nog mer morgonträning för mig.
  Snart är det dags för några semester, skall bli såå skönt.
  Kram

  1. Åhhhh semester!!! Låter underbart!!! Jag är ganska bra på att äta bra och träna bra utan coach. Men för att träna bäst och äta bäst så underlättar coachning, pepp, stöd, andra ögon och proffsjusteringar… Lycka till med morgonträning! Kram

 4. Ann-Louise skriver:

  JA, det syns att du tränar, jag är sååå avundsjuk på din kropp ;)!! Jag är också sjukt imponerad av ditt fokus och din ork och ditt härliga glada humör! Du gör ett grymt bra jobb med allt! Jag fattar faktiskt inte hur du orkar gå upp så tidigt, träna och jobba så mycket som du gör och ändå fixa maten så himla bra… Men jag är superglad för din skull och jag är glad att du delar med dig av din positiva energi 🙂
  Ha en bra kväll! Kram

  1. Puss på dig Ann-Louise:-) Jag lurar mig själv att jag är en vinnare, det gör mig glad varje dag:-)

 5. Pia skriver:

  Härlig läsning! Så glad att det går så bra för dig. Skulle vilja ha lite av din planeringsförmåga med maten. Du är så himla duktig som lagar all veckans mat på helgerna. Visst planerar vi också, men lagar för typ 2-3 dagar. Ibland blir det ”panik” och nödlösningar. Men jag har inte så långa dagar som du så det funkar för oss just nu.

  Jag ser skillnad på formen din. Toksnygg är du! Kram fina!

  1. Tack Pia:) Jag känner att kroppen börjar ”vakna” nu, det känns spännande och roligt.) Kramen!

 6. beatatjata skriver:

  Älskar dina ”så här får jag ihop det”-inlägg! Inser ju då att vi har lika många timmar på dygnet… Glad att jag inte jobbar 12 timmar om dagen dock, hade inte orkat :-). Vad som händer hos mig har du nog koll på och sommaren kommer, surprise surprise, tillbringas på holmen :-). Längtar!

  1. Tack fina Beata:) Holmen låter härligt! Åker nog till Göteborg 1-3 juli för Stena Match Race i Marstrand ifall du vill äta frukost med mig 3 juli:) Kramen

 7. Maria skriver:

  Jag är så imponerad av din målmedvetenhet och dina fina resultat!! Du ger massor med inspiration. Just att man tränar och äter bra gör ju att man orkar med mer och det är ju du verkligen ett levande exempel på!
  Och detta planerande gör ju att man dessutom hinner!!
  Tack för all energi & inspo du ger!!!
  Kram 🙂

  1. Tack fina Maria!!! Jag är så glad att du bloggar igen också:) Läser allt via Bloglovin:) Önskar att det var lika lätt att kommentera som det är på ex Instagram? KRAMEN!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s