Tyst i bloggen men fullt fokus i verkligheten:)

Hej bloggkompisar!!

Är ni kvar? Jag förstår om ni ledsnat när jag varit tyst så mycket och så länge! Många av er ”träffar” jag på Facebook och Instagram men här i bloggen har det varit tyst.

Anledningen är att det är galet mycket på jobbet när ett nytt år startar, och det är fortfarande många timmar jobb och väldigt mycket övernattningar kvar. Jag vill dock understryka att jag har världens bästa jobb med härligaste människorna så det är inget synd om mig:)

Det fungerar bättre än någonsin med kost och träning. Jag har flyt, jag känner mig fri och obunden och ändå håller jag mig inom givna ramar. Mitt och coachens jobb har trappats upp under våra 4 månader tillsammans och äntligen tycker jag att det sitter i ryggmärgen. Vi har lång tid tillsammans kvar för jag har bestämt mig för att köra juni ut (minst). Det känns löjligt pirrigt och spännande, jag undrar hur mycket mer bra saker jag kan uppnå?

Här kommer en liten summering:

 • Jag kör 4 styrkepass i veckan, 3 konditionspass och 2 intervallpass. Coachen bestämmer vad jag ska köra, intensitet och längd på pass mm. Hon följer upp veckovis och justerar när det behövs. Hon ger mig  fina passningar (i hennes värld) som jag tar till mig direkt (oj vad jag måste skärpa till mig om hon skriver så där till mig.. hon viskar och jag hör skrik:)) Exempelvis så tog hon upp hur mycket jag ökade i vikter i passen varje vecka och bara genom hennes lilla fråga så fick jag dåligt samvete och ökade på RUBBET i ALLA passen inklusive löparbandet där jag nu springer intervaller i maxhastighet på mitt gamla band med lite motlut:)
 • Jag planerar alla passen på söndagen. Eftersom det är mycket sova borta så försöker jag köra samtliga styrkepass i hemmagymmet de dagar det går och kör intervaller/cardio på de ställen jag råkar befinna mig. Men förrförra veckan bodde jag på Bosön hela veckan så då fick jag gå till gymmet och träna där, vilket innebär lite ångest för mig. Jag har ju aldrig någon publik när jag tränar och helt plötsligt blir jag jätteosäker
 • Jag har fyllt 44 år! Shit vad gammalt! Jag firade genom att smita ner i Bosöns stora träningshall när det stängt och släckt och körde intervaller i mörkret i min ensamhet (härligt) och avslutade med cardio på crosstrainer med min bästa kompis Christel i örat. Hon vet hur man peppar en tant 🙂
 • Maten funkar kanon!! Helt plötsligt förstår jag vad jag ska äta, när jag ska äta det och kan till och med äta rätt sak vid rätt tid för att få max ut från min träning!:) Jag har hittat massor av bra alternativ på alla måltider och jag är mätt, nöjd och glad. Jag äter i princip aldrig utanför ramarna men det beror på att Sanna inte har så hårda ramar. Hon ger mig hur många gram protein, kolhydrater och fett jag ska äta och NÄR ska jag äta dem i förhållande till träning. Jag fyller sedan på efter bästa förmåga.
 • Ett av mina mål är att äta tillräckligt med kostfiber som var jättesvårt fram tills 3 veckor sedan då jag knäckte koden, det krävs MASSOR med grönsaker… och då menar jag massor.
 • Jag dricker mycket vatten men har dragit ner på kaffet till max 3 koppar om dagen och det går lätt nu. Jag kan till och med skita i kaffe ibland, och det hörde inte till vanligheterna förr…
 • Förutom min egoträning så kör vi familjeträning de lördagar och söndagar som Timothy bor hemma (varannan vecka). Det är jättekul och jättetufft. T kan i princip bara burpees och chins när han ska komma på ngt och maken har en förkärlek till jägarvila, armhävningar , upphopp och situps. De helger det funkar så byter vi ut ett av gympassen till innebandy i garaget. Det brukar vara ganska blodigt (läs blåmärken, svullnader, ont i rygg och annat efter tuffa tacklingar mot väggarna :))

Vad har jag glömt att berätta? Fråga gärna? Berätta om dig!! Superkramen från tant Lotta

20140201-150419.jpg

29 kommentarer Lägg till din

 1. mrsmetal skriver:

  Du är helt makalös som fixar allt det där och håller fokus! Och nån tant är du inte! Kramen!

  1. Tack!! Superkramen till dig:) Jag tänker fortfarande på ditt starka blogginlägg, vill komma och krama dig varje dag:)

   1. mrsmetal skriver:

    Det värmer!

 2. Annie skriver:

  En superhäftig och ursnygg 44-åring är du i vilket fall som – och jag är så imponerad att du orkar.

  1. Tack fina Annie!! Kramen!

 3. Pia skriver:

  Så glad att det går så bra för dig! Du är så otroligt snygg och vältränad. Jag har sagt det förr och säger igen men din mage är så urnygg 🙂 Jag joinar 40 årsklubben senare i år. Häftigt tycker jag! Kram!!!

  1. Blir du 40 i år, Pia? Hahahha, jag var säker på att du var mycket yngre:) Starka coola tjejen!! Supekramen!

 4. Anna B skriver:

  Så glad för dig:) Jag är också helt slut men lycklig av mitt jobb som är nytt, inspirerande, svårt och skitkul:)

  Tränar nästan som vanligt och äter nästan som vanligt men nu har jag precis blivit förkyld och då blir jag den ynkligaste skrutt som någonsin skådats. Buhu:(

  Så tacksam dock för att jag har ett helt otroligt immunförsvar och bara blir sjuk en gång per år. Kram

  1. Läste ditt härliga inlägg på FB om att du är förkyld som en hel karl, då förstår jag att det är illa:) JÄTTEKUL med nya jobbet!!! Härligt att det löste sig så bra! Kryakramen!

 5. Ann-Louise skriver:

  Grymma, fina Lotta! Jag är så glad för din skull, hur bra det funkar med allt – jag fattar inte alls hur du hinner och orkar! Du är ingen tant någonstans! Jag är däremot en tant, både i ålder och kropp just nu. Undrar vem f.n som ser på mig med trötta ögon när jag kollar i spegeln… Har haft det jobbigt och svårt med det mesta ett par veckor. Jag fick till ett bra pass i torsdags men idag blev jag gråtfärdig när jag körde mitt cardiopass… Men jag ska försöka komma igen! Kram på dig!!

  1. Hej AL! Jag verkar ha missat massor? 😦 Hoppas att det inte hänt ngt? Om man inte har orken så ska man inte tvinga sig.. FOkusera på att må bra på det sätt du kan. Superkramen!!!

 6. Jessica skriver:

  Åh vad glad jag blir för din skull Lotta!! Det låter som att livet flyter på rätt bra för dig 🙂 och snyggare 44åring får man leta efter – goddamnit!

  Har lite svårare att hitta flytet här – men det går åt rätt håll helt klart. Har sagt upp mig från jobbet och ska idag köra veckans Andra träningspass. Vilket ju faktiskt är mycket bättre än inget alls 🙂

  Tusen kramar till dig snyggis!

  1. Oj Jessica! Här händer det grejer? Hoppas att du mår bra? Massor med kramar till dig och njut av de pass du får till och ingen ångest för det du inte gör! Kramen

   1. Jessica skriver:

    Jag börjar närma mig att må bra i alla fall! Det känns helt rätt på jobbfronten – nya och spännande utmaningar väntar! Och kroppen börjar också återhämta sig – jag är helt säker på att livet är på väg att räta ut sig 🙂 jag har ingen brådska – jag ska ju leva med mig själv rätt länge till så så låt jag ha både kropp och knopp på min sida liksom 😉

    1. Smarta fina Jessica!!! Du är så klok!! Man kan nästan tro att du är 44 år:) Hahahah. Kram till dig, en lååååång en:)

 7. AmandaP skriver:

  Wow vilken 44 åring, supersnygg!! Vilken fin balans du har…så glad för dig att du hittat rätt med din coach, det betyder mycket!

  1. Det känns kanon! Känner mig stark och pigg:-) Hur mår du? 🙂

   1. AmandaP skriver:

    Jag mår bra nu!!! Haft ett tufft år då svägerskan har en hjärntumör så har vi stöttat och hjälpt till mycket….samtidigt har jag lärt mig om vad som är viktigt här i livet! Nu är vi i mer balans och jag känner mig starkare än någonsin!

    1. Vad fint att du tänker så… Jättekram

 8. Anna skriver:

  Vilket jobb du lägger ner och det ger resultat, härligt!! Hur ser dina konditions pass ut?? Hur långa, vilken form och vilken intensitet? Är pw ett konditionspass??

  1. Hej Anna! Mina intervaller är maxpuls, och mina cardio är ca pulszon 2-3 och varierar beroende på status:) COachen bestämmer:) ha det bäst!

 9. Gode Gud gör så att jag ser ut som tant (läs hotting) när jag är 44 år…BUSVISSEL!!!! Puss o kram från en numera 3-barnsmamma 🙂 som VERKLIGEN behöver lite coaching framöver!

  1. Du är så söt!! Tack Madde och grattis igen till din guldklimp!:) kram!!

 10. Emma L skriver:

  Grymt snygg 44-åring. Eller skit i åldern – det är ju bara en siffra. Grymt snygg brud! Klart vi följer dig trots att inläggen inte kommer så ofta. Det är ju det som är det fina med bloglovin… Nya inlägg dyker upp när de skrivs helt enkelt. 🙂

  Har själv avslutat min lösenordsspärrade blogg och tryckt den som bok som ett minne av graviditeten med lille E. Och börjat blogga igen som Kevlarsjäl. Inte så inspirerande för en fokuserad person som du – det handlar ju för mig om att komma tillbaka efter graviditeten. 🙂

  Kram på dig!

  1. Vad mysigt Emma, glad att du bloggar igen! Jag ska följa dig så klart:) Tack för att du följer mig! Kram

 11. mariasohl skriver:

  Fina fina Lotta, någon tant är du verkligen inte. Så snygg!!! Blir så inspirerad av era familjeträningar, låter så kul 🙂 Jag är glad att min man börjat (sen oktober) träna på gym samtidigt som han kör innebandy, så han har verkligen kommit igång. Vi kan när vi har barnvakt träna tillsammans, älskar det 🙂 Barnen får hänga med när de är större. Jag tränar på och mår bara fint. Njuter av att livet rullar på i lagom takt och jag trivs med det. Kram

  1. HÄrligt Maria:) Tack för att du berättar om dig, det är så mysigt att höra:) kramen!

 12. Rebecca skriver:

  Wow wow wow vad det hänt grejer, så jädrans bra jobbat och välförtjänt, HEJA och ÖKA det går bra nu och det ska kännas när man gjort/gör mål!
  puss vackra du som är snygg som en pärla!

  1. Tack fina Rebecca! Vad glad jag blir:)!! Kramen

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s