Dagens müsli och godisskörd (recept)

Variant 1 – choklad:

2 dl sötmandel – grovhackad för hand

2 dl hasselnötter, 1 dl solrosfrön, 1 dl pumpakärnor – kört i mixern grovt

Blanda ihop detta och tillsätt: 0,5 dl psylliumfrön (mumma för mage och tarmar, blir som gele som håller oss mätta och får med sig skräp ut), 1 dl chokladproteinpulver, 2 msk kakao, 1 dl puffat bovete, 0,5 dl boveteflingor, 1/2 dl dinkelflingor, 1/2 dl hela linfrön, 1/3 tsk salt  med jod. Rör noga. (Viktigt med jod, vi använder så lite salt i maten så vi behöver tänka till på det..)

Blanda i en liten skål: 3 äggvitor, 1-2 msk vatten, 1 tsk agave honung, 1 tsk rapsolja.

Blanda ihop allt, platta ut på bakplåtspapper. Sätt i ugnen i 180 grader i 15 minuter. Låt det sedan ”torka” på plåten. Bryt sönder och förvara i tätslutande burk.

Variant 2 – vanilj:

2 dl sötmandel – grovhackad för hand

2 dl hasselnötter, 1 dl pumpakärnor – kört i mixern grovt

Blanda ihop detta och tillsätt: 0,5 dl psylliumfrön (mumma för mage och tarmar, blir som gele som håller oss mätta och får med sig skräp ut), 1 dl vaniljproteinpulver, 0,5 dl puffat bovete, 1 tsk vaniljpulver (ej sötat), 1/3 tsk salt med jod, 0,5 dl hela linfrön blanda noga.

Blanda i en liten skål: 3 äggvitor, 1-2 msk vatten, 1 tsk agave honung och 1 msk kokosolja. Tillval torkade blåbär, gojibär mm. Läggs i EFTER det har varit i ugnen)

Blanda ihop allt, platta ut på bakplåtspapper. Sätt i ugnen i 180 grader i 15 minuter. Låt det sedan ”torka” på plåten. Bryt sönder och förvara i tätslutande burk

Snickers taste alike:

2/3 burk med osaltat jordnötssmör

100 gram jordnötter hela saltade (jag silar dem för att få bort merparten av saltet men lite är gott)

1-2 msk ristretto (starkare kaffe än espresso)

Gegga runt så att det blir en smet. Tryck ut det på bakplåtspapper, jag lägger degen på ena delen och viker över resten och pressar ut det. Micra 100 gram mörk choklad 70% och ringla över och strö över riven kokos före det stelnar. Lägg in i frysen, ta ut när det har stelnat och skär i små bitar och förvara i frysen 🙂

4 kommentarer Lägg till din

  1. Annie skriver:

    Dessa underbara hemgjorda musli! Vilket lyxgott du får idag! 🙂

  2. Mmmm, vad gott det låter då! Älskar hemlagat godis i stil med det här 🙂

  3. Smaljeansen! skriver:

    Låter ju suveränt! Jag som tänkt göra hemgjord müsli i veckan. Men du, näringsvärdet är jag nyfiken på? Främst vaniljvarianten… : )

    1. Hej Elbe! Jag gjorde detta recept (nästan samma) nyligen och då räknade jag ut det: https://fokuseradenergi.wordpress.com/2012/02/02/musli-choklad-och-vanilj/ Man kan inte ta så mycket musli, jag brukar ta ca 1/2 dl per gång.. Ha det superbra!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s