Broccolipaj (6 port)

 

Igår åt vi jättegod broccoli och kasslerpaj till middag. Vi åker till Spanien på fredag och vi sover borta 2-3 dagar i veckan före resan, så nu lagas det mat som tömmer kylskåpet…

Pajdeg:

  • 40 gram smör
  • 1 dl kruskakli
  • 1/2 dl fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 100 gram keso (valfritt, öka smörmängden med 10-20 gram om du utesluter det)
  • 1 msk vatten

Fyllning:

  • 300 gram tinad broccoli i småbitar
  • 1 finhackad gul lök
  • 4 cm finhackad purjolök
  • 300 gram kassler
  • 140 gram ädelost (30%)
  • 1 dl 15% matlagningsgrädde
  • 3 ägg
  • 1 dl riven 10% ost
  • 150 gram keso mini
  • Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader, blanda ihop degen med hjälp av matberedare. Tryck ut den i pajformen och förgrädda i 10 minuter.

Jag rörde ihop samtliga ingredienser i en skål och klickade ut det i det förgräddade skalet.

Grädda i ugnen 25-35 minuter tills den har en fin färg. Låt gärna pajen vila en timme före servering för då blir den godast, dagen efter var detta en fantastisk lunch!

20130407-125131.jpg

3 kommentarer Lägg till din

  1. Annie skriver:

    Låter urgott!

  2. Pia skriver:

    Låter supergott! Tack för recept.

  3. Maria skriver:

    Mums så gott!! Älskar paj med broccoli i.
    🙂

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s