Igår åt vi jättegod broccoli och kasslerpaj till middag. Vi åker till Spanien på fredag och vi sover borta 2-3 dagar i veckan före resan, så nu lagas det mat som tömmer kylskåpet…
Pajdeg:
- 40 gram smör
- 1 dl kruskakli
- 1/2 dl fiberhusk
- 1/2 tsk salt
- 100 gram keso (valfritt, öka smörmängden med 10-20 gram om du utesluter det)
- 1 msk vatten
Fyllning:
- 300 gram tinad broccoli i småbitar
- 1 finhackad gul lök
- 4 cm finhackad purjolök
- 300 gram kassler
- 140 gram ädelost (30%)
- 1 dl 15% matlagningsgrädde
- 3 ägg
- 1 dl riven 10% ost
- 150 gram keso mini
- Salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader, blanda ihop degen med hjälp av matberedare. Tryck ut den i pajformen och förgrädda i 10 minuter.
Jag rörde ihop samtliga ingredienser i en skål och klickade ut det i det förgräddade skalet.
Grädda i ugnen 25-35 minuter tills den har en fin färg. Låt gärna pajen vila en timme före servering för då blir den godast, dagen efter var detta en fantastisk lunch!
Låter urgott!
Låter supergott! Tack för recept.
Mums så gott!! Älskar paj med broccoli i.
🙂