Skillnader i kost och träning mellan bilderna (2009-2013)

20130914-220338.jpgFör några dagar sedan visade jag den här bilden. Till höger är jag idag och till vänster är jag 2009. Jag väger idag 10 kg mer än 2009. Bästa Pia bad mig berätta om skillnader nu och då. Det är inte helt lätt att komma ihåg allt så jag kan säkert minnas lite fel men detta är vad jag minns:)

Kost

2009 – GI – oftast i rivstartsfasen med minimalt med kolhydrater och väldigt noga med detta. Jag minns en gång när en tjej berättade att hon åt en APELSIN och jag svimmade nästan… (Skratt)

Exempel på en matdag:

 • Frukost: Äggröra med bacon
 • Lunch: Protein (alla sorter) med sås och grönsaker
 • Mellanmål: Jag minns faktiskt inte vad jag åt till mellanmål? Åt jag några?
 • Middag: Protein med sås och grönsaker

2013 – äter nog mest likt ISO metoden? Ca 40-50% protein, fett mellan 25-35% och resten är kolhydrater.

Exempel på matdag:

 • Frukost – Pannkaka på havregryn, havrekli, proteinpulver, 3 äggvitor och ibland ett ägg, chiafrön, linfrön med färsk frukt eller någon mindre sötad sylt.
 • Mellanmål – Just nu äter jag inga mellanmål på förmiddagarna men för några månader sedan åt jag nästan alltid kesella med frukt.
 • Lunch – ca 150 gram protein (gärna kyckling, lax, torsk men även nötfärs mm), 100 gram broccoli, andra grönsaker, 1-2 potatisar och något kladd till det, ex lite senap.
 • Mellanmål – Just nu när jag flänger och far så mycket så blir det nästan en questbar varje eftermiddag. Men skulle kunna vara kesella med frukt och mandel eller dylikt.
 • Middag – Samma som lunch.
 • Sedan juli så äter vi ingenting efter middagen i familjen för att sluta småäta..

Träning

2009 så var träningen nästan uteslutande konditionsträning; tennis, löpning, promenader och transportcykling överallt. Jag kanske gjorde någon situps men in övrigt så minns jag ingen styrketräning överhuvudtaget.

2013 så tränar jag styrketräning 3-4 dagar i veckan och däremellan konditionsträning. Jag har varierat under året med tung styrketräning men just nu är det mest cirkelträning. Ni kan enkelt kolla till vänster i bloggen för att se hur jag tränat dag för dag och vecka för vecka.

Summering

Om ni som jag tycker att jag ser starkare och mer välmående ut på bilden till höger så är tipset att börja styrketräna, äta balanserat, uteslut inga näringsämnen som ex kolhydrater… Sedan är det så klart även viktigt att sova och vila då behövs, samt dricka mycket vatten:)

Några frågor? Tankar? Var det något annat du tänkte på Pia? Kram

6 kommentarer Lägg till din

 1. Pia skriver:

  Tusen tack för inlägget! Alltid intressant att läsa om hur andra tränar/äter och hur de gjort tidigare. Styrketräning gör verkligen skillnad. Och en bra kost,sömn. Allt hänger ihop. Du ser fantastisk ut nu. Vältränad och stark. Heja dig! Kram!

 2. Jessica skriver:

  Jag har tänkt på hur vi kvinnor ofta ändrar kosten först och främst – och visst – kosten är a och o. Men det viktigaste är nog balansen precis som du säger, att när man hittat rätt slutar experimentera eller ”jojo-banta”. Och jag är helt inne på stryka! Älskar cirkelträning! 🙂

  Tack för att du delar med dig!

 3. Ann-Louise skriver:

  Härliga, fina du! Spännande vad styrketräning kan göra med kroppen och att det är bara muskler som gör att du väger mer nu. Skitsnygg både då och nu 🙂

 4. vänta nu. ÄTER DUKOLHYDRATER?! det är ju rent SOCKER?! och vaddå, INGA FASTANDE MORGON PROMENADER?! det är ju då man FÖRBRÄNNER?! och du menar att du äter veckans alla SJU (7) dagar?! och styrketräning? man blir MANLIG av det !!!!!

  eller va? 😉 du är bra! stark! fin! en fin förebild. Kram 🙂

  1. Hahaha, tack Fanny:) Fnissar högt här:) Tack för bästa starten imorse med ditt inlägg! SKITBRA!!! Kram

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s