Det finns inga genvägar till perfekta ljudet:) (sportlurar)

Skillnaden mellan ett bra och dåligt träningspass kan vara ljudet, eller rättare sagt musiken. Jag har inte alltid tränat till musik utan i perioder valt att springa till ljudbok eller podcast, eller gymmat till TV program (lyssnar mer än tittar så klart). Under sommaren har jag dock helt svängt om och tränar endast till musik, det blir som en stark PWO. Pulsen går upp, orken ökar och det tillkommer en stark vilja att ta i hårdare och mer.

I gymmet så har jag turen att ha bra musikanläggning till bra tryck, de dagar hela familjen är vaken så är det bara att spela på men tidiga mornar så uppskattar de inte basen kl 4.15:) Jag cyklar både MTB och racer, och springer mm och då krävs det hörlurar. Jag är lite av en nörd med ljud även om jag har noll kompetens i ämnet. Jag har en låda med diverse devicer som jag går igenom kvällen före passet och väljer vad jag ska använda och lägger tillsammans med kläderna och proteinshake mm så att det ska gå snabbt att ta sig ut på morgonen.

Eftersom jag svettas ymnigt så vill jag inte använda mina vanliga lurar som jag använder på tåget och tunnelbana varje dag. men jag har gjort det 2 ggr sista veckan för jag saknar den tunga basen i samtliga av mina sportlurar. Jag googlade på olika lurar som klassas som sportlurar igår och sedan åkte vi till Mediamarkt och testade olika lurar i över en timme med samma låt om och om igen. (Stackars säljaren, men han var kanontrevlig och tålmodlig…

De alternativ jag trodde på före besöket gillade jag inte alls. Jag hade bestämt mig för att jag absolut ville ha on-ear lurar och inte in-ear men fick ändra mig.. Baserat på tung bas och bra dunka-ljud så valde jag till sist Dr Dre in-ear monsterbeat. Jag har likadan on-ear som jag kommer eventuellt att använda i gymmet mina tidiga mornar. På tåget så kommer jag nog att börja använda mina Bose noice cancelling för ytterligare lite ostördhet och lugn, så mina Dr Dre on-ear blir degraderade till gymlurar:) Överlag kan jag säga att inga sportsklassade (tål svett) on-ear var intressanta:(

PS Kom ihåg att ändra musik kvalitet inställningarna i Spotify till high eller extreme för extra bra ljud.

Hörlurar2013

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s