Frågor & Svar – favoritövning, axel och paleo

Från Ann-Louise:

Oj, jag har massor av frågor ;)
Vilken är din favoritövning? Har du fortfarande problem med axeln?
Vad saknade du mest när du åt paleo och ”hur var det”, krångligt?

—–

Vad roligt med frågor:)

Min favoritövning, vilken svår fråga. Det varierar och jag älskar variationen! Jag älsk-hatar alla plankor, burpees, chins, pullups mm:) Just nu tänker jag massor på squat thrusters och vill nog öva mer på det..

Jag känner fortfarande av axeln, speciellt när jag gör för mycket armhävningar och vanliga plankor, det verkar på något sätt ha ”fastnat”  så jag försöker att alltid tänka variatione och inte göra för mycket av något utan variera mig.

Paleo – det eviga sökandet efter ett enkelt sätt att äta som bara funkar:) Mycket var jättesmart med Paleo men det var för begränsat och för krångligt. Istället för att det kändes fritt och enkelt så kändes det som förbud. Sedan blir det så konstigt att säga att man äter Paleo MEN jag äter också x, y och z. Då äter jag ju inte Paleo:)? Det finns många ”smaker” av typ Paleo och olika skolor men jag kör min stil just nu och det heter inget speciellt:) De val JAG gjorde som Paleo ätare var väldigt kalorintensivt, jag gjorde liksom om min favoritmat till Paleo recept, och räknade jag ihop det per dag så blev det måååånga kalorier.. Oavsett hur man äter och vilken diet man väljer så innebär för många kcal att man går upp i vikt:)

Det jag tar med mig är;

 • Äta närodlat så ofta det går och ekologiskt
 • Tänka på råvaror överlag såsom gräsätande lyckliga djur
 • Äta massor av grönsaker
 • Välja hälsosamt fett

Men vad jag inte vill avstå ifrån:

 • Bönor
 • Sötpotatis och potatis
 • Mejeriprodukter
 • Knäckebröd
 • Frukt (vill inte bli så begränsad med pekpinnar om mängd och sorter)
 • mm1-inkc3b6pslista-a-la-paleo

3 kommentarer Lägg till din

 1. Anna skriver:

  kram till dig med ❤ Åh vad kul att de kommit många frågor, så spännande. Kul att läsa mer om dig! kram kram

 2. Ann-Louise skriver:

  Tack för svar! Det här med maten är ett evigt funderande… Många som äter paleo är ju så nöjda med det och mår bra men jag funderar lite över det där med alla nötter och fett, tror inte att jag skulle minska i vikt av det. Men om magen skulle ”försvinna”av att utesluta mjölkprodukter så vore ju det trevligt. Fast vad händer om/när jag börjar äta det igen? För det känns inte som om jag vill utesluta det helt för all framtid. Det är inte helt enkelt. Antar att jag får fundera och försöka hitta något typ mitt emellan, det där lagom som är så svårt. Och fort ska det helst gå 😉
  Kram

  1. Har mailat dig:-) Kraaaam!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s