Frågor & Svar – springa tjejmilen?

Theres frågar: Skall springa tjejmilen för första gången i sep. skall jag lägga all min fokus på konditionen eller skall jag blanda in tex styrketräning? tränar 4 till 5 gånger är detta för lite? IMG_0068
——–
Jag är nog inte rätt person att fråga, jag har inte sprungit Tjejmilen sedan 2003, tror jag:) Men OM jag skulle springa tjejmilen så hur hade jag gjort då? Är hela ditt mål att springa fort på tjejmilen? Eller har du andra mål? Till exempel om jag skulle springa tjejmilen, så skulle ändå vilja ha en stark kropp som orkar lyfta matkassar och hantera livet, det är även viktigt för mig att inte skada mig så jag vill alltid träna hela kroppen. Jag hade nog sprungit 2-3 ggr i veckan och kört styrketräning 2-3 ggr. Men frågan är hur hela ditt mål ser ut, för om det är en viss tid du vill uppnå så äter du och tränar på ett sätt men om tjejmilen är EN del av dina mål och resten har annat fokus så blir både kost och träning helt annorlunda. En tjej som både styrketränar och springer/åker skidor mm är Anna som driver den härIMG_0069 bloggen. Hon har en härlig mix av allt men vänder fokuset till närmaste målet utan att tappa helheten. LYCKA TILL!
Bild på mig och Anneli när vi sprang Tjejmilen, om ni undrar vad jag har i byxan så är det astmasprayen, för jag har astma om jag inte sagt det innan …

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s