500 g grytbitar av nöt eller lamm
3 st vitlöksklyftor
1 msk mald spiskummin
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
2 st grönsaksbuljongtärningar
1,5 dl röda linser
0,5 rivetcitron skal och pressad citron juice
0,5 tsk strösocker eller sukrin
0,5 tsk salt
0,5 tsk nymald svartpeppar
1 dl persilja, hackad
Skär köttet i små ätbara kuber. Skala och finhacka vitlöken.
Fräs vitlök och spiskummin i olja ca 2 min. Tillsätt köttet och bryn tills det
fått fin färg. Och häll över de krossade tomaterna och buljongtärningar. Låt
koka under lock ca 60 min tills köttet börjar kännas mört. Lägg ner linserna i
grytan och låt det koka klart i 20-30 min.
Tillsätt citronskal och citronsaft. Smaka av med socker,
salt och peppar. Strö persilja över grytan eller ha det från början. Servera
med grönsaker