Lördag – sista dagen 2011

Godmorgon kompisar!!!

Jag har sovit jättegott i natt och vaknade lite förvirrad och det präglade även starten på dagens träning 🙂 Dubbel espresso, proteinshake, femme power och sedan var det dags för ben.

Starten var ju med ny ”väcka muskler/formen” övningarna i redcorden, och i förvirringen så glömde jag sätta på klockan.. Så jag missade ca 9 minuter i början av passet.

Hade jag haft någon som kunde fotografera mig på morgonen så hade ni haft roligt nu men tyvärr så var familjen upptagen med annat..

Starta 3 minuter med nacken i redcord för att aktivera nackmuskler

 • Stående planka i perfekt ”form” i redcord för att hitta balansen och ”formen” och ”mitten”
 • Crosstrainer 5 minuter
 • Cirkel 1 – 8 rep – 3 varv
 • Box Jump
 • Utfall kettlebell
 • Bulgariskt knäböj (foten på bänken bakom) med hantlar eller kettlebell
 • Hoppande knäböj med vikt – gå ner i knäböj och skjut ifrån så explosivt att fötterna lämnar marken.
 • Cirkel 2 – 8 rep
 • Knäböj med kettlebell– djupa
 • Deadlift kettlebell
 • Knäböj på ett ben utan vikt – stå på ett ben och gå ner i knäböj och upp igen

Avsluta med:

 • Duckwalks med gummiband runt fötterna 2 x1 min  Jag hade inte tillräckligt hårda gummiband så detta blev för mesigt måste köpa nya hårdare.
 • Bulgariska utfall med foten bakom i redcord utan vikter..
 • Fyll på med cardio steady state tills 50 minuter har gått
 • Sista 10 minuter stretch

Det hade blivit något fel i mitt program igår, så sista cirkeln kom dubbelt. Jag ska göra en tredje cirkel med redcord och balans och ben men måste tänka igenom det.

Till frukost idag var det först en proteinshake och sedan amerikanska pannkakor. Jättegott men mådde inte så bra efteråt, magen är proppfull av deg och sirap. Nu ska jag hoppa i duschen och sedan gå till Diléns Saluhall och hämta våra humrar och surdegsbrödet.

Vi firar nyår ensamma med familjen och firar samtidigt gullungens födelsedag några dagar i förväg (han är hos pappa på födelsedagen) Middagen blir Rebeccas recept på gratinerad hummer och vi har köpt stora humrar eftersom det är huvudrätten.

Vad har ni för  planer idag? Hoppas att ni får ett underbart slut på 2011! Kram!!!

16 kommentarer Lägg till din

 1. Trillingnöten skriver:

  Vilket fint avslut på träningsåret 2011!! Själv kör jag ett Bodyrockpass med fokus på underkroppen 🙂 Så KANSKE jag går till gymmet imorgon iaf, men kanske kör yoga eller stretch. Träningsvärk! Jag vill passa på att önsla dig en fin dag, och ett fantastiskt nytt år! Jag önskar att ditt 2012 på alla plan blir underbart och framgångsrikt! Tack för att du finns där och peppar var eviga dag, jag uppskattar det mer än du anar! Stor kram till dig och din fina familj!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Tack underbara Trillis! Tack för fina ord, tack för att du läser, tack för att du kommenterar och tack för din härliga blogg. Massor med kramar och Gott Nytt År!

 2. stepup2fitness skriver:

  God förmiddag fina Lotta!!! Grymt jobbat, en timmas hård träning på en lördagsmorgon!! Jag är imponerad!!! Jag vaknade sent, mkt sent, vi har vänt på dygnet tyvärr. Tränar core och sen tar en fri kväll hos vänner. Imorgon är det korvgrillning hos några andra vänner, sen är jag duktig 😉 Hoppas ni får en fin kväll tillsammans med gullungen!!!
  Kramisar!!!

 3. Vilken härlig start! Träning och pannkisar. Här gick vi direkt på pannkakorna som du såg :-). Undrar lite, du som vet allt, i amerikanska clean eating-recept är äkta lönnsirap ofta med som ok sötningsgrej. Vad säger du om det? Det är ju en ren produkt, såklart, men ändå socker. Innehåller massa bra mineraler och grejer som jag förstod det, så bättre än raffinerat socker och honung, men ändå – något att använda väldigt sparsamt (och i kombination med styrketräning kanske?). Om man tänker att det ska ingå i en clean måltid alltså, inte som fri. Svamligt…

  Låter underbart med ert nyår. Helt ärligt skulle jag helst av all stanna i myskläder och bara vara hemma. Jag tycker nyårsfirande är lite krystat, det ska vara så god mat, så himla trevligt, och så ”måste” man vara uppe till midnatt och allt blir upp och ner. Och finklätt. Efter en jul med massa familj och släkt och sådant vill jag helst bara slappa. I och för sig är jag samma med påsk, valborg, midsommar osv också. Jag är väl helt enkelt en asocial och bekväm varelse 😉

  1. fokuseradenergi skriver:

   Beata, angående lönnsirap. Det är ju socker men detta är min fria måltid 🙂 Jag vet att Tosca Reno – eat clean tjejen i USA – tycker att lönnsirap är ok att äta för det är rent. Jag älskar smaken, det är perfekt till mina amerikanska pannkakor :-), men äter det bara när jag unnar mig. KRAM! (Jag är också en asocial och bekväm varelse:-) )

   1. Lönnsirap är grymt, hade det till mina imorse också :-). Testade också ett annat recept på pannkisar, med mandelmjöl, och där var det både lite sirap i smeten och till (clean recept) så det var därför jag undrade. Ska nog försöka utesluta det ur smeten (men behöver nog något annat för smakens skull) så att man själv får välja om man vill ha sirap till!

    Haha, vad roligt vi asociala kommer ha när vi träffas någon gång ;-).

    1. fokuseradenergi skriver:

     Jag tror inte att någon någonsin kan gissa att jag är asocial:-) när man träffar mig, men så är det:-) Längtar till vår IRL träff:-) kram!

    2. fokuseradenergi skriver:

     Förresten, vad tror du om Agave sirap? Iofs kalorier men inte blodsockerhöjande? 🙂 Dela gärna med dig av receptet:-)

 4. Och du, tack för din fina kommentar hos mig! Som jag skrev hos Betty: Jag är så glad att jag började blogga 2011 och på det viset kom i kontakt med dig, Betty och alla andra underbara inspiratörer. Det ger mig SÅ mycket, mer än jag någonsin kunnat ana. Det är jag mycket tacksam för, jag ser också fram emot 2012. Året då vi kommer träffas IRL (vänta bara :-)!)

  1. fokuseradenergi skriver:

   Det vore något Beata!! Vad häftigt det vore att ses IRL!!! Som du säger, stå där tysta och titta på varandra 🙂 Galet roligt! kram och gott nytt år!

 5. AmandaP skriver:

  Precis hemkommen från en löptur, mycket halt ute, så det var en utmaning!
  Vi kommer fira in det nya året med 6 andra familjer, som har barn i samma åldrar som vi.Männen´står för maten, Brukar vara mycket trevligt!
  Jag är så glad att du delar med dig av livet o träningen i din blogg.
  Stor nyårs kram till dig!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Vad härligt med att männen lagar maten, Amanda:-) Vår mat tar nog ca 5 minuter att laga idag, så det är inte så ansträngande:-) Jag kommer att äta surdegsbröd m bregott som kvällsmys 🙂 Tack Amanda för i år! Massor med kramar!

 6. bodycomf skriver:

  Hoppas du får en mysig kväll och att hummern blir lyckad! Ni lär ju bli mätta allafall 😉 Jag har äntligen sagt adjö till decemberutmaningens cirkelpass, så himla skönt! Nu blir det snart att svira om till finkläder och sen iväg på fest. Imorgon vaknar jag pigg, förväntansfull och laddad inför en TUNG styrkeperiod! Ser fram emot att fortsätta följa din blogg och ditt tränande nästa år också!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Härligt!! Ska bli spännande med dina pass i januari. kanske jag kan köra tungt i februari:-) Njut av kvällen! Kram!

 7. Maria S skriver:

  Tack fina Lotta för det här året, är så glad att jag hittade hit under hösten, bloggen ger mig så mycket liksom flera andras 🙂 Tack för att du ger inspiration och delar med dig av din träning och vardag.
  Ha en riktigt härlig kväll tillsammans med din familj och hummrarna, de ser smaskiga ut.
  För min del väntar fest hos kompisar med Oscarsgalatema, det ryktas om en röd matta bla 🙂
  Kram Maria

  1. fokuseradenergi skriver:

   Oj vad spännande Maria:-) Kanske vi får se en bild på dig i klänning? 🙂 Tack för i år!! Är så glad att du hittat hit! Massor med kramar och vi ”ses” nästa år!!!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s