Morgonjogg och fullt fokus med minimal energiåtgång

Idag tänkte jag springa/jogga med ganska låg puls (pulszon 2-3). Dels vill jag träna i lite lägre pulsnivåer efter några dagar med maxpuls men jag indexvill också ”vila” lite inför fredagens cirkelpass. Eftersom det är snorhalt och det snöar (dålig sikt och is och tant = dålig kombo) så körde jag idag på löparbandet och njöt av ytterligare ett avsnitt av Biggest Loser. Jag sprang i ca 35 minuter och sedan ”övade” jag på chins:)

Det är så intressant med hur mycket energi vi gör av med per dag. Det är ju bra att veta ungefär hur mycket man gör av med för att kunna ha balans på energikontot (alltså inte gå upp eller ner i vikt beroende på vad målet är). Igår så jobbade vaknade jag, tränade hemma i mitt gym (intervaller), jobbade hemma och gick bara och skottade lite på lunchen och i övrigt så tog jag inte många steg. Igår brände jag enligt min Bodymedia device 1998 kcal. En arbetsdag då jag tränar hemma på morgonen och åker till Sthlm och springer mellan tåg/tunnelbana och mellan konferensrum mm osv så brukar jag ligga på 2250-2350 kcal. På helgerna när jag tränar ca 90 minuter stenhårt och sedan bara lullar runt och småpysslar = 2150-2250 kcal per dag.

Nu är det fullt fokus på jobbet igen, har massor att göra:) Ha det bäst idag!!! Kram

3 kommentarer Lägg till din

 1. Ann-Louise skriver:

  Här regnar det 😦 Det blir inte roligt till helgen när det ska bli kallt igen, jag får nog åka skridskor till jobbet på måndag…
  Jag borde oxå försöka ta reda på min energiförbrukning per dag, jag äter nog för mycket mot vad jag gör av med. Det borde ju inte vara så svårt, om jag bara kunde orka väga maten?!
  Ha en bra dag! Kram!

 2. beatatjata skriver:

  Intressant! Sååå stora skillnader är det ju ändå inte? Beroende på vad man har för mål förstås, då kan jag ett par hundra kalorier göra stor skillnad. Men för vardagsmänniskan (dvs jag :-)) så räcker det kanske att veta att min snittförbrukning ligger på, säg, 2200 kcal och anpassa maten därefter (beroende på mål, som sagt). Hade varit kul med sån där mätarmojäng dock! Och så längtar jag efter BL…

  1. Jag tycker också att det är JÄTTEINTRESSANT. Min slutsats är nog att när jag kör JÄTTEHÅRT ex på lördag morgon så orkar jag inte ha hög fart resten av dagen, dvs det automat regleras så jag ligger på ungefär samma förbrukning hela tiden:) BL är skitbra, love it!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s