Gymlek!!!

Dagens lek:-) öva, öva, öva….20130204-063648.jpg

När jag är mitt i ex ett cirkelpass så vill jag inte ha övningar som jag måste stressa att göra men som jag inte klarar av under tidspress, jag vill inte skada mig och jag vill ha tid att få det rätt.  Så idag var en sådan dag där jag bara övar:)

 • Uppvärmning:
 • 10 min skumrulle och rörelseövningar
 • 100 rep hopp
 • 30 KB Swings
 • Gymlek:
 • 10 klättra med fötterna upp mot vägg till handstående (en ful variant där jag inte flyttar händerna närmare väggen, jag är inte där ännu…)
 • 10 pullups mha gummiband som gör det mindre lätt för mig
 • 10 armhävningar från plyobox
 •  10 chins mha av gummiband som gör det MYCKET lättare för mig, denna övning är mycket svårare för mig än pullups
 • 10 st Dips på bodypress dipbar mha lättare gummiband
 • 10 st Liggande dra upp mig själv i dipbaren
 • Totalt 3 varv

Igår skrev jag ett inlägg om vikten av att lyckas, jag tror att det går att läsa det som att det bara gäller jobbet. Men vad jag nog missade att få fram är att det gäller i allt du gör. Ex om du säger att du ska ha ett sockerfritt år, och så äter du något sådant 1 GÅNG, då har du redan misslyckats. Du lär hjärnan och dig själv att du inte klarar det. Sätt ett annorlunda mål som ger dig ett förhoppningsvis sockerfritt år, men som inte gör att du ger upp kanske redan i Januari? Jag åkte taxi med en i fotbollsförbundet för 2 veckor sedan, då fick jag höra om en målvakt med fel inställning. Personen i fråga hade som mål att inte släppa in några mål alls, så vid alla matcher där det blev mål så var det kört. Personen i fråga kunde inte hämta sig efter det. Jag frågade hur inställningen borde ha varit? Då var det att sätta delmål, max 1 mål före halvlek osv..

8 kommentarer Lägg till din

 1. beatatjata skriver:

  Gymlek kommer nog bli ett inslag här hemma snart, för om några veckor tänker jag bara skojträna ett litet tag! Mycket härligt att ha tid att testa, lära sig tekniken osv. Härlig start!

  1. Allt gör ont nu, är ovan att leka… Svanken – ajajaj…

 2. Pia skriver:

  Låter roligt med gymlek 🙂 Hur gör du dips i dipbaren med gummiband, fattar trögt…;-)

  1. Jag orkar för få:-) Så jag hänger gummiband och vilar knät när jag behöver. Jag har sett på bilder att du redan kan så inget problem för dig;-)

 3. Pia skriver:

  Dips kan jag inte ännu. Alltså nog vanliga med händer mot stol eller bänk. Men inte i dipbaren. Orkar inte med hela min kroppsvikt. Så tack för tips med gummibandet, nu fattar jag. Ska testa 🙂

  1. Åhhh kul att kunna tipsa:-) Jag har gummiband som stöd till allt jag inte kan göra själv:)

 4. Maria S skriver:

  Kul det där låter, måste testa vissa av övningarna 🙂

  1. 🙂 Ryggraden gnäller nu:-)

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s