Mycket tid att fundera – kost och förbränning

Hej alla gobitar!

Jag jobbar från soffan och är inte mig själv, skakig och öm i kroppen. Det enda jag kan träna just nu är mina tankar och min inställning:) Och jagimages lyckas ganska bra, om jag får säga det själv. Ingen panik eller ångest ännu.

Har ni läst Maria Mollstedt serie om Koll på formen? Jag ligger här och funderar på hur jag äter, om jag ska ändra något och när i så fall. Jag har dietistprogrammet Dietistnet och har byggt 3 olika mallar baserat på; Maria Mollstedt Bygg Diet, Maria Mollstedt Deff Diet och Jillian Michaels Shredit diet. Jag har gjort det för skoj skull, för att se skillnaderna och fundera på vad det innebär. Det som sticker ut mest är att Maria förordar dubbelt så mycket protein (jmf med Jillian).  Jag ska studera Marias kost extra noga ett tag för att se hur jag kan öka proteindosen per dag utan att gå över mina övriga mål… 🙂 (vi pratar SMÅ förändringar från nuvarande upplägget)

Det där med förbränning… Alltså jag ligger i soffan och hasar mig till köket och hämtar mat och dryck och hasar mig tillbaka. Jag har sovit från kl 21 till 7.30 2 dagar i rad och är ändå trött. Vad innebär det för förbränningen? Detta är mina dagar baklänges – börjar med gårdagen (Baserat på min Bodymedia):

  • Torsdag – 1740 kcal – låg i soffan och jobbade hela dagen, förutom små stående inslag vid köksbänken för att fixa mat.
  • Onsdag – 2041 kcal – kort promis i lugn takt, möten och sedan hem för att jobba från soffan resten av dagen
  • Tisdag – 2219 kcal – Kort liten morgon WOD i lugn takt, sedan bil och möten 15 timmars arbetsdag
  • Måndag – 2039 kcal – Kontorsdag utan vardagsmotion utan bara möten och bilåkande
  • Söndag – 1845 kcal – soffläge
  • Lördag – 1860 kcal – soffläge
  • Fredag – 1927 – Jobb från hemmakontoret, vila

De dagar jag tränar, är frisk och jobbar så ligger jag nästan alltid mellan 2100-2500 kcal.

Jag har inte ändrat min kost något under sjuktiden, fokuset är att äta rätt för att ge kroppen rätt medel att bli frisk. (RDI)

Friska? Lyckliga? Hoppas det:) kram på er!

En kommentar Lägg till din

  1. beatatjata skriver:

    Hoppas du blir kry snart! Intressant att läsa om förbränningen och mattänket. Klart det blir skillnad! har ju ingen sån där käck mätargrej men ändå, ligger nog ungefär samma. Bra att du inte har ångest, det blir man ändå inte friskare av! Kram!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s