Vill gärna få tips på hudvård mm!

Idag är det vård av kropp och själ på schemat, jag har bastat med mycket ånga i en timme, gjort hårinpackning, pedikyr, manikyren gjorde jag hos bästa Erika i veckan, peelat ansiktet, lite brun utan sol i ansiktet och nu är det fuktmask som jobbar i ansiktet..

Jag inser att jag har skött mig mindre bra inom detta område sista månaderna, det är utmanande att känna sig snygg med 2 tejpade (blåa) axlar osv:-)

Nu vill jag få tips från er! Vad är ert bästa skönhetstips? Hur får ni släta fina ben? (mina är grå-gröna med röda prickar??), vilken är bästa fuktgivande lotion till kroppen och vilken är bästa fuktmasken osv? Jag har lite svårt för starka dofter eftersom jag är astmatiker men i övrigt så är jag superöppen för alla idéer och förslag! 🙂

20 kommentarer Lägg till din

 1. Annie skriver:

  Aspirinmarken är min nya kärlek. Len som en barnrumpa blir man plus den rensar huden på djupet!

  1. Tack Annie, glömde skriva att jag provat den efter ditt råd:-) Nu måste jag fukta mer.. Det är ju en gräslig vinter för hud och hår. Tack för tipset!!!:-)

 2. Läser ikapp, orkar inte kommentera på allt men i veckan blir det bättre, vet la du! Skönhetstips… Jag behöver också. Har alltid varit rätt bra på att ta hand om mig men det prioriteras längre och längre ner… Aldrig använt särskilt tjusiga märken eller krämer eller lyx på det viset men varit noga med exfoliering, återfuktning osv. Behöver en helrenovering jag med. Tittade längtansfyllt mot bastun idag på gymmet men hann inte…

  Några saker jag gärna gör:
  Torrborstar kroppen (med lagom mjuk borste) innan bad (eller bastu i ditt fall), sedan våt-skrubbar också, gärna med Loreal´s Exfotonic (grön tub) som river gött tycker jag. Sedan smörja in med barnolja efter (torka dig inte för mycket, bra om huden är lite fuktig fortfarande)

  Pedikyr gör jag också själv. ”rensar” runt naglarna med diverse verktyg, filar naglarna, filar fötterna ordentligt, på med fet fotkräm och ner i plastpåsar och strumpor. Ett par, tre, gånger om året polerar jag tånaglarna med polerfil och nagelolja. Polerar ner ojämnheter och får upp glansen, precis som på fingernaglarna.

  Du fixar ju naglarna ”på riktigt” så där behöver du inga tips, skulle gärna ha tippar men lägger inte penga rpå det nu. Håller naglarna korta, polerade och lackade med väldigt neutrala färger till vardags istället (välvårdat, men inte så lattjo…)

  Kram!

 3. Emma L skriver:

  Åh, jag har blivit så dålig på sånt där. Förr, pre kids, var jag skönhetsfokus personifierad. Minns en semester, hade typ en hel kasse FÖRUTOM neccessären med allehanda prytlar och grejer till hud, hår och ansikte som följde med i bilen när vi kuskade runt mellan våra sommarhus. Sen kom barn och egentiden minimerades. Prioriterar till och med ner att boka klipptid just nu eftersom jag är ute hos kund och inte vet när jag har möjlighet att ge mig iväg till frissan eller om mina planer kommer ändras med kort varsel. Jättetrist.

  Önskar att jag hade tips att ge men får lämna det till andra istället. Rakar benen med hyvel eller kör hårborttagningskräm några gånger i veckan. Förr epilerade jag men så kom jag ur rytmen och då blev det rakning istället.

  Ansiktsrengöring och krämer från Jabushe. Körde no poo ett tag och det funkade bra men så hände något och jag började med shampo igen. Elbe har säkert en massa tips.

  Kram kram

 4. stepup2fitness skriver:

  Aspirinmasken är jag också sugen på att testa! Vad tyckte du om den? Har ju läst att Annie och Elbe är frälsta 🙂
  Jag har inga egna kurer utan köper produkter som jag använder och är väldigt nöjd med. För inte så länge sen har hela familjen börjat använda kokosolja som fuktgivande. Pedikyr och manikyr gör jag på salong, dock inga långa naglar med nagellack 😦
  Bra inlägg Lotta!!

  1. Hej Betty!:-) Jag kör oxå med korta naglar, jag gillar inte alls långa naglar, dels fungerar det inte som datanörd och dels så passar jag inte i det… Pedikyren funkar fint hemma, för mig. Men benen… oj vad trista de ser ut.. Jag ska prova att scrubba som Beata tipsade om och sedan hitta någon jättebra fukt för både ben och ansikte.. 🙂 kram!!!

   1. stepup2fitness skriver:

    Jag använder Exuviance scrub och är nöjd men har även haft Neostrata lotion och den gjorde underverk, dyr är den dock 😦 KRAM!!!

    1. Tack Betty! Googlade precis på det, måste vara superduper märke, man får inte ens köpa via web utan att ha en ordination från dermatolog..Kram

  2. Oj, glömde att svara om aspirinmasken:-) Den var jättebra men jag är nog ganska slät (kör AHA emellanåt) så jag var nöjd men inte galet nöjd:-) Mitt fokus är nog mer fukt! Kram

 5. Trillingnöten skriver:

  Sånt där är så svårt. Jag ar väldigt torr hud och har svårt att hitta bra prdoukter. i NY hittade jag en superbra affär som heter Sabon. De säljer gudomlig scrub och Body butter som gjorde hyn mjuk och fräsch. Längtar!
  Scruben var gjord på nån olja och salter som verkligen gjorde underverk…

 6. Trillingnöten skriver:

  Fast de hade ganska stark doft, kanske har annat utbud också!

  1. Jag har testat björkolja från Björk and Berries på spa i Högbo, men de säljer inte den.. Jag fick gudomliga ben av den.. Kanske jag ska försöka få köpa därifrån 🙂 Måste kolla, tack för inspirationen:-) kram!

 7. Carola skriver:

  Hej Lotta! följer din blogg men är fruktansvärt dålig på att kommentera, men tycker du skriver bra och hittar inspiraion här. Men jag vill andå tipsa dig om hudvård då det är nåt jag jobbar med. Jag har jobbat med xx antal olika hudvårdsmärken på en del olika spaanläggningar, men något som jag bestämde mig för när jag starta eget var Dermanord/maria åkerberg. Svenskt, prisvärt, ekologiskt baserat på vegetabiliska och eteriska oljor och luktar milt. Jag är supernöjd och även mina kunder 🙂 Ta dig en timme i badrummet med helkroppsscub, ansiktmask och rejäl insmorning (det brukar vara mitt fredagmys, för att bryta en annan dålig vana=godis) Lycka till! Carola

  1. Tack Carola!! 🙂 Precis vad jag ville höra 🙂 Jag kör Decleor på ansiktsprodukter men min kropp bara skriker att den behöver fukt (speciellt benen) Jag ska se vart jag kan hitta de produkterna och köpa till kroppen. Jag kör alltid kroppsvård på söndagar, jag lullar runt i min egen värld och fixar allt som behöver fixas. Tack för att du kommenterade och gav mig tips! Kram!

 8. Ann-Louise skriver:

  Ledsen, inga tips från mig… är alldeles för dålig på att ta hand om mig själv på det sättet… Hoppas du hittar något du får användning av 🙂

 9. Louise skriver:

  Hej! Läser ikapp mig på din blogg nu när jag sitter här på jobbet och har det lite lugnt.
  Vill du ha tips så kika in på web sida och begär ett löenord så hjälper jag dig mer än gärna!
  http://www.louise.goterheim@marykay.se
  Tror att jag kommer att få träffa dig nästa onsdag! 😉

  1. Hej Louise! Tack! Jag tror att jag blev uppraggad av någon som har MaryKay business i Gävle på planet hem från Los Angeles i somras, hon ville att jag skulle bli fotad för produkterna för jag hade sådan utstrålning. hahaha, jag sa att jag är för gammal för foton men hon har mailat mig efter det. (Vi har dock inte setts) Jag går till sidan och kollar. Jättetack! Kram!!! PS Vad kul att ses!! Hur känner vi igen varandra? Namnbrickor på hela högen?

 10. SuperSHEro skriver:

  http://www.nopoo.se

  har du kikat in där? Finns kurer och behandlingar för knopp, kropp, hår och ansikte! Har testat aspririnmasken, gillar peelingen den ger, bakpulver+citron masken (folk reagerade på att jag såg piggar och fräshare ut!) samt haft honung i ansiktet (efter bakpulver+citronmasken, superbra mjukgörare och luktar och smakar gott!)…

  det var mitt tips!

  1. Tack SuperSHEro 🙂 Ska kolla in där 🙂

 11. SuperSHEro skriver:

  Glömde tillägga att det blir ju billigare, man vet vad man använder för något och det finns nästan alltid hemma! 🙂

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s