Varför läser du den här bloggen?

”Om  du inte vet vart du ska, så kan du hamna vartsomhelst” och det kan ju vara spännande? Jag personligen tycker att jag slösade bort så många år på att inte förstå vad jag egentligen ville, jag trodde att jag visste men det var ett dåligt beskrivet mål som gjorde det omöjligt för mig att nå mitt mål. Jag kunde titta på bilder på tjejer som jag visat er innan (lean – muscular) och jag försökte uppnå det genom att springa långt så många dagar i veckan det gick och äta så lite som möjligt. Eftersom  jag hade så lite muskler och åt så lite så hade jag dålig ämnesomsättning, så det var liksom ett ekorrhjul som bara snurrade på.

Igår fick jag ett mail från en underbar tjej som berättade om sitt matmonster, jag blev så ledsen att denna vackra härliga tjej lät så ledsen i mailet och att jag inte förstått detta. Jag tycker inte att fokus och mål för henne ska vara lean eller smal eller vikt just nu, bästa målet borde vara balans och en bra kostplan som är hållbar… Dessa bloggforum är otroligt peppande och härliga men de upplevs säkert också som press, jobbigt att se någon lyckas när man inte gör det själv, eller någon bara matar på och verkar ha det så enkelt.

Hållbara mål? Bra hållbara mål i min värld kan vara:

 • Viktmål (gå ner ca 0.5 kg i veckan, snabbare är inte bra för kroppen)
 • Balansmål (Äta balanserat, balans i liv )
 • Aktivitetsmål (Jag ska äta 5 bra måltider om dagen, dricka 6-8 glas vatten, träna 5 gånger i veckan)
 • Tävlingsmål (Jag ska delta i tjejmilen eller jag ska springa tjejmilen under 50 minuter)
 • Få kontroll mål (Jag ska inte köpa något på 6 månader för att få kontroll över mitt shoppingmissbruk, jag ska vara snäll mot min kropp och göra förändringar för att få bukt med matmonster)

Jag skriver den här bloggen för att få prata i all oändlighet om träning, nya gymredskap, nyttiga recept med andra intresserade eftersom jag inte har många kompisar som har mina intressen. Jag har ett genuint intresse för detta och jag tänker oftast på träning, kost, planering, mål när jag inte tänker på familj eller jobb.

Varför läser du min blogg? Vad vill du att jag ska skriva om?

12 kommentarer Lägg till din

 1. Beatatjata skriver:

  Åh så tråkigt att höra om vännen med matmonstret… Att få kontroll över det är det absolut viktigaste, helt klart, jag kan bara ana hur mycket energi sådant suger!

  Precis som du skriver jag min blogg för att kunna tjöta i all oändlighet om träning, mat och mina egna issues. Det ger mycket mer än det tar, för mig, feedbacken från er alla, kontakten med er, tipsen och hjälpen man kan få. Men blir det press och negativt ska det bort, så är det bara.

  Jag läser din blogg av samma anledning, you know :-). Och jag vill att du ska fortsätta skriva som innan. Jag har bara cyber-träningskompisar nu och ni är jättevärdefulla!!

 2. Trillingnöten skriver:

  Jag läser din blogg för att du har en så sund inställning till mat och kost, du ger inspiration till att fortsätta med bra mat och träning. Många fina idéer till ny träning, ny mat. Din personlighet är så varm och omhändertagande. Du bryr dig verkligen! Fortsätt som du gjort hittills! Det ger mig massor med inspiration och uppmuntran!

 3. stepup2fitness skriver:

  Vilket bra och viktigt inlägg!! Har också tänkt mycket på hur våra inlägg kan påverka våra läsare… glad att du belyser det 🙂 Jag har inte heller så många vänner att prata träning med och bloggen fyller den tomheten. Sen har jag min MBC mammor 🙂
  Jag är så glad i dig och din blogg, älskar dina pass, nya redskap, nyttiga recept och att du delar med dig av dina kunskaper! Du är min träningskompis!!!! Kramisar!

 4. bodycomf skriver:

  Usch, jag önskar så att det där förbannade matmonstret kunde DÖ! För mig har det gjort det, men det har tagit lång tid att hitta sig själv. Och man kan ju inte ta död på det förrän man lärt sig älska sig själv. Först då har man nog energi att tränga ut det. Flummigt, jag vet.

  Jag började läsa din blogg för att du verkade så otroligt påläst! Du skrev liksom inte bara ”idag köpte jag trx och ska hänga runt lite i här hemma” utan det var liksom utförligt och ordentligt. Du tar reda på så mycket och det är kul att läsa och följa någon som har koll.

  Fast nu läser jag mest för att jag måste veta vad du har för dig, vad du gör och hur du mår! 🙂 När man hittat någon man gillar är det svårt att sluta läsa!

 5. Therese skriver:

  Jag har följt dina kommentarer på Olgas blogg under året, blev så imponerad av din energi och din positivitet smittade av dig! Blev oerhört glad då jag såg att du skaffat en egen blogg. Jag läser, inspireras och mår bra av din blogg. Fortsätt att skriva om träning. Kram

 6. redefined2012 skriver:

  Jag har ju precis hittat hit och har letat planlöst efter vad jag tror jag velat ha både här och där. Nu tror jag mycket fallit på plats både strukturmässigt och med det tidsmässigt och med hög motivation. Många av mina kompisar tränar och håller igång men det kan vara svårt att prata TRÄNING och livsstil ändå. kul att hitta likasinnade på nätet även omjag är ljusår bakom er-jag ser er ändå därframme och vill också dit!

 7. AmandaP skriver:

  Åhhh; jag älskar att läsa din blogg!
  Jag, precis som du, har inte så många vänner att dela varken träningen ell kosten med.
  Så då älskar jag att gå in till er allihop o få tips o idèr. Det känns som ni är mina närmsta vänner o du ska veta hur många ggr det har sagts: ”Det skev Lotta ell tom: Det sa Lotta”
  Fortsätt som du gör, jag älskar det!!!!

 8. Maria S skriver:

  Jag läser din blogg av många anledningar. En precis som många av er andra, jag har inte så många vänner som orkar lyssna på mitt kost/träningsprat så här och på andra bloggar har jag träningskompisar 🙂 Jag gillar att du ger bra tips vad gäller mat, träning och redskap. Sen verkar du vara en otroligt härlig, varm och fin människa som jag gärna haft i min närhet irl 🙂 Så fortsätt som du gör, jag kommer fortsätta läsa och hänga här så länge du håller på!
  Kram

 9. Emma L skriver:

  För att du är du Lotta. <3<3<3

 10. clrara skriver:

  Jag har oxå nyss hittat hit och håller med kommentarerna ovan om att man inte har många att prata träning med och då är din blogg kanon. Roligt att du delar med dig av annat som händer i livet, det är inte alltid så lätt att få tid till träning.

  Skriv gärna mer om kost och då bulimi eller hetsätning.

 11. fokuseradenergi skriver:

  Tack alla härliga för fin feedback! Jag mår lite bättre ikväll och har njutit av Rebeccas sällskap med lite småprat på kvällningen, vem blir inte pigg av tjejsnack:-) Nu går jag och lägger mig och vaknar ännu lite piggare imorgon:) Sov gott alla härliga! Kram!

 12. carinni skriver:

  Nu blev det ett sent svar här, men jag läser för att jag är intresserad av kost och träning såklart. Jag är dock väldigt selektiv och läser faktiskt bara 4-5 st. bloggar totalt, vilket känns som ganska få jämfört med er andra. Din läser jag för din fantastiska energi, livsglädje, förmåga att inspirera, ditt driv och för att du gör mig glad. Keep it up, keep it up.

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s