Fredag – the season of NO excuses!

Jag syfter inte på juletid eller nyårslöften, utan nästa säsong av Biggest Loser!! 🙂 3 januari börjar säsong 13 av Biggest Loser i USA och går under ”The season of no excuses” Så himla bra namn, och jag ska suga på den karamellen hela dagen 🙂

Jag är nästan klar med Säsong 12 nu, har bara slutinvägningen av ”final three” kvar, så det får jag se imorgon.

I går kväll blev jag hungrig för första gången på över en vecka, jag har ju mått så dåligt och så illa att jag knappt velat äta och mina ”skinny jeans” hängde i midjan igår. (jag panikade lite för muskelförlust men fick en förmaning av maken och slutade.. ) Så igår kväll åt jag faktiskt en pizza, en vanlig pizza, bit för bit och mös med film och sedan somnade jag gott på kvällen och sov hela natten.

Idag skulle jag få träna lugnt, så det har jag gjort!

Min start före träning idag var pencillin med naturell yoghurt (annars får jag magkatarr och spyr 🙂 ), 1/2 proteinshake + espresso. Fantastisk cocktail!

Idag körde jag mage + steady state crosstrainer

Uppvärmning crosstrainer – hade svårt att få pulsen över 100 i början!

 • Cirkel – 10 rep – 3 varv
 • Bålvridning stående med medicinboll (raka armar rakt ut)  – sida till sida
 • BodyPress dipbar – knäna upp och åt sidan – höger vänster
 • Rysk vridning med medicinboll – kläm fast medicinboll mellan benen, ligg på rygg med armarna rakt ut som i ett kors. Gå ner med benen åt höger och sedan vänster. Stanna till uppe varje gång (nederdel mage, sneda bukmuskulaturen)
 • Bensänk med pilatesboll (gick inte med medicinboll, tappade den på mig hela tiden, 6 kg är för tungt?) (Ligger på rygg, benen rakt upp med medicinboll emellan fötterna, gå ner med raka ben, stanna precis ovanför marken, gå upp igen)
 • Fällkniven på pilatesboll (över och nedre del av mage)

Jag ska göra om passet, det är för mesigt.. Lägga till några fler övningar.

Crosstrainer Steady State i 30 minuter i pulslzon 3.

Vad gör ni idag? Tränat? Massor med kramar!

 

Lugnt och fint pass i snälla pulsnivåer som ni kan se 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

Liiiiiten blipp bara för kroppen i belastningskalan..

17 kommentarer Lägg till din

 1. stepup2fitness skriver:

  God morgon Lotta! Du har ätit, tränat, mår bättre – sååå glad för din skull!!
  Tyckte du att passet var messigt?? Det tyckte då inte jag… det är en massa övningar som jag aldrig har gjort och måste prova. Har du 6 kg medboll? Jag äger ingen med vill köpa nu efter veckans SW pass, är det en 6:a man börjar med??
  Jag har inte tränat ännu men snart kör jag gårdagens SWT. Var trött efter ES uppträdandet igår, hade ont i huvudet och axlarna ( har burit min lilla under nästan en timma, puh). Men tjejerna var supernöjda, går nu runt i sina ES tröjor och spelar skivan höööögt!!! Ha en mysig dag idag! STOR KRAM!
  ps tränar vi tillsammans imorgon?

  1. fokuseradenergi skriver:

   Jaaaa Betty! Imorgon tränar vi tillsammans!! Jag ska nog köra ben och rumpa och är jag pigg så kör jag på med ngt annat så jag kommer upp i ca 45 minuter eller så:-) Jag har en 6 kg medicinboll, mycket fin. De rear ut dem på Spartan nu.. Be gullungarna massera dina axlar. Jag brukar lägga mig på golvet bredvid bordet så står gullungen på rumpan och masserar axlarna med andra foten:-) Massor med kramar!!!!!!!!

 2. Trillingnöten skriver:

  Vad härligt med träning!! Och pizza och nya Biggest Loser. Ska följa både svenska och amerikanska faktiskt nästa år 🙂 Måste ju!
  Blir bra att peppas med i och med utmaningen! ha en superfin fredag!

  1. fokuseradenergi skriver:

   BL är otroligt peppande, Trillis, i alla fall för mig 🙂 Önskar dig oxå härlig fredag!! Kram

 3. Låter underbart! pizza och mys, och lite träning på det. Glad för din skull!!

  Sitter på holmen nu och går ner i mys-mode, så himla skönt. Ska se till att vara ute mycket idag, har knappt sett dagsljus senaste veckorna så det får bli lite promenerande och lekplatsbesök. Tänkte testa stretchen idag också, får se om jag får publik 😉

  Kram!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Roligt med publik, Beata:-) Kanske vi får se lite bilder?:-) Njut av lugn och ro, jag är såå glad för dig. Kramisar

 4. AmandaP skriver:

  Glad för din skull!
  Vad sa dom på sjukhuset i går?
  Nu var det min tur att bli sjuk, ligger med feber och njurbäckeninflammation, slog till natten till i går, fick penicillin så nu kan det bara bli bättre:-)

  1. fokuseradenergi skriver:

   Ledsen för dig Amanda!!! Hoppas att du får må bättre snart men tyvärr kanske först söndag? Det tar ju några dagar före penicillinet kickar in. Läkaren igår blev en kamera i alla hål i huvudet. Det är en mix av problem som skapar detta för mig, bland annat en inflammation i käkbenen (från olyckan förra året), bihålor osv osv.. Men det ordnar sig:-) Massor med krya på dig kramar!!!!!!!!!!!!

 5. Therese skriver:

  Så härligt att läsa att du mår bättre och har tränat!! Underbart. Måste kännas enormt skönt för dig. Apprå på nyårslöften, alla tidigare år då jag startat året med träning januari, februari och sen blivit sjuk eller liknade. Där var träningen för det året slut. Är så otroligt glad och tacksam att jag fått in träning som en rutin i vardagen. För det räknas väl som rutin när det snart gått 9 månader sedan jag började? 🙂 Hoppas du får känna dig pigg hela dagen utan något bakslag. Kramar!!

  1. fokuseradenergi skriver:

   9 månader är en ny rutin, härligt!! Bra jobbat:-) Jätteglad för dig, Therese, att du fått flyt i träningen i vardagen. Massor av kramar!

 6. Emma L skriver:

  Du har en klok make. Sånt behöver man ibland. Skönt att du kan träna. BL är underbart. Är halvvägs igenom säsong 12 och jösses vad jag längtar till svenska.

  Stora kramar

  1. fokuseradenergi skriver:

   Hej Emma! Hoppas att svenska BL är mer fartig än tidigare, för om det är samma ”mes” så kommer jag nog inte att överleva att se det.. Jag gillar när de är lite tuffa.. Kramisar!

 7. Maria S skriver:

  Åh vad härligt att du mår bättre och kan träna 🙂 jag har fått jullov nu, ska bara ledig i 2v!
  BL är hur peppande som helst, kollar den säsong som går på tv nu, är det 12 tro?
  Kul att vi tränar ihop imorrn 🙂 jag ska köra Bodyrock, samma som Beata 🙂
  Kram

  1. fokuseradenergi skriver:

   Tror inte att säsong 12 går på TV i Sverige,men jag kan ha fel. Härligt med jullov Maria! Jag har också ledigt i 2 veckor nu:-) Vi tränar ihop imorgon!! Kramisar!

 8. Bodycomf skriver:

  Åh vad skönt att höra att du mår bättre! Själv har jag drabbats av ”stressmage” tror jag, men väljer att förneka. Så länge det går. Blir nog väldigt lungt för mig med julmaten… Typiskt! Vi ses väl imorn och tränar ihop då? Fast lugnt för oss båda kanske?

  1. fokuseradenergi skriver:

   Vi ses imorgon och tränar:-) Tråkigt med stressmagen:( Hoppas att du mår bättre imorgon, har du köpt Omeprazol eller Losec? Så blir du frisk snabbt? Krya på dig!!!

 9. Stefan Nilsson skriver:

  Nu börjar avslutningen av Biggest Loser närma sig – ser fram emot finalen 🙂

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s