Hur hinner du?

Jag får ofta frågan hur jag hinner? Hinner träna? Långpendla till jobbet? Laga mat och städa mm..  Svaret är att jag inte hinner allt:) 20130505-102246.jpg

Mitt sätt att få ihop livet:

 • Torsdagar så planerar jag kommande 7 dagars mat och veckohandlar, oftast handlar hela familjen tillsammans. Alla har sin uppgift och det går fort och lätt:)
 • Fredagar planerar jag kommande jobbvecka och förbereder möten och tänker till med jobbtider och ser vilka dagar som är tuffa och vilka som är lite enklare (jag färgmarkerar alla jobbmöten i Outlook för att se vad som kräver mycket förberedelse mm)
 • Söndagar så planerar jag min träning, jag tittar på jobbkalendern och lägger upp träning och vilodagar så det passar jobb och familjekalendern. Oftast innebär det kortare pass eller vila måndag-onsdag och tuffare pass torsdag-söndag.
 • Vi har en städfirma som kommer varannan tisdag och städar toknoga. Däremellan dammsuger robotdammsugaren Rut huset.
 • Alla har sin uppgift:
  • Gullungen lägger alltid sin tvätt direkt i tvättkorgen (vi har flera så man sorterar direkt), maken gör detsamma (fast mindre lyckat:)) och jag kör en tvättmaskin om dagen ungefär. Jag viker tvätt när jag dricker kaffe:)
  • Söndagar lagar jag och maken veckans mat till och med torsdag. Förutom om någon av oss jobbar hemma då lagar den personen middag den dagen (godare med nylagat)
  • Gullungen är ansvarig för att ta ut alla sopor/kompost och gör det oftast efter skolan.
  • Gullungen håller ordning på sitt rum och det är aldrig några problem. Han byter lakan söndag mornar själv.
  • Vi (vuxna) byter lakan fredagmornar och bäddar rent före vi går och lägger oss.
  • Handdukarna i hela huset åker i tvätten på torsdagar.
  • Gullungen packar för gymnastik och utflykter mm själv.  Han är ganska grym på det faktiskt.
 • Jag gör alltid iordning morgondagens frukost, mellisar och lunch medan vi gör dagens mat. Så mornarna är snabba och effektiva.
 • Jag går upp tidigt och tränar ALLTID före jobbet, jag har aldrig tid på kvällen.
 • Helgerna så har vi mycket projekt (husbygge mm). Då går jag upp tidigt och tränar före allt drar igång. Sedan hjälps vi åt, ex kan vi säga: Idag målar vi hus i 3 timmar! Vi ses vid lunchen och sedan tar vi det lugnt resten av dagen…
 • Vi har post it lappar på köksbänken med saker som ska göras, så när det är jobbdags så tar alla de lappar som känns mest rätt för personen och sedan kör vi tills vi är klara. Det kan vara högt och lågt men vi hjälps oftast åt.

Våra middagar är vår familjetid, vi spelar nästan alltid spel (just nu är det TP) medan vi äter så att vi hinner prata och det får gärna ta tid. Sedan kan vi ligga och slöa ihop i soffan tills det är sovdags.. Jag somnar tidigt, man blir inte så rolig på kvällar när jag går upp så tidigt:)

Har du några tips till mig? Ha bästa dagen! Kram

8 kommentarer Lägg till din

 1. Mies liv skriver:

  Wow… jag är imponerad!
  Jag trodde att jag hade struktur men det är inte ett dugg jämfört med dig. 🙂

 2. Beatatjata skriver:

  Love it!! Har kopierat det mesta men har lite kvar. Just nu projekt ”jobba undan på veckorna så att vi inte behöver städa/tvätta/stryka hela helgerna” 🙂

 3. Annie skriver:

  Du är grym!

 4. Maria S skriver:

  Vilket bra inlägg Lotta, det här ska jag spara och börja applicera på vårt liv här hemma. vi är igång med en del vilket känns bra, men det kan bli ännu bättre. Sen jag införde torsdagsstädning flyter den på mycket bättre, så skönt. Tack, du är bäst på planering.

 5. Pia skriver:

  Verkligen imponerad! Superbra tips! Ska följa dina exempel nästa höst då det blir förändringar med jobb och så för mig. Tack!

 6. Maria skriver:

  Oj oj .. förstår att du hinner allt!! ;). Planering och struktrur är A & O och du är ju grym på det. Härligt!! Försöker på mitt sätt och det funkar oftast .. Har också duktiga barn som hjälper till för det mesta.
  Kram =)

 7. Ann-Louise skriver:

  Härlig planering! Du är grym! Jag ska försöka ta åt mig lite… 🙂

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s