Måndag morgon – lätt kaosartat

Godmorgon Cyberkompisar 🙂

Sitter på tåget och pustar ut efter lite rörig morgon… Vaknade kl 5 av min gryningsklocka och hoppade upp och drack min proteinshake, dubbelespresso. (samtidigt som jag tar på mig kläder, micrar gröten som ska bli plättar efter träningen (preppat sedan kvällen före), tar astmamedicin mm) Startar upp TV system och sätter på Biggest Loser Australia säsong 4, jag är nära slutet på den säsongen nu. Körde uppvärmning på crosstrainer i 8 minuter. Styrkan idag var mest ben/rumpa/axlar och lite flås däremellan. Avslutade med stretch. Duschade, sminkade/klädde på mig och åt frukost plättarna med banan samtidigt. Pussade 10 åringen som skulle låsa själv och gå till bussen 30 minuter efter det att vi hade åkt. När gullungen SMS:ade att han var på bussen så frågade jag om han hade kommit på att låsa (det var mest på skoj, för jag hade skrivit POST IT lappar både insidan dörr och utsidan med texten ”LÅS” på) 1 minuter senare ringer han och gråter för att han är så orolig att han fått hoppa av bussen och spy, pga att han glömt att låsa… (visade det sig först ett tag senare) Jag satt på X2000 på Gävle station så jag samlar ihop mina saker och ska precis kasta mig av tåget för att hämta gullungen, då börjar tåget att rulla!!! Suck!!!!! Jag fick ringa och prata igenom det med honom, sätta honom på buss hem igen för att låsa dörren. Prata om att det var mitt fel som lagt för mycket ansvar på honom. Förklara att han INTE är sjuk utan orolig. Sedan vid nästa samtal få honom att låsa dörren och ta ett djupt andetag och börja om dagen. Få honom att vara stolt över att han tog tag i problemet, åkte hem och låste och löste utmaningen. Andas, andas, andas. Starta om dagen, vara stolt att han fixade det, nu gå ner och ta bussen IGEN för att åka till skolan…

Nu ringde han igen och mådde lite bättre och jag känner mig ledsen att min gullunge är ledsen och mår dåligt, och att han haft en dålig start på dagen och veckan 😦

Hoppas att er morgon varit lite bättre 🙂 Jag vet att Beata snart kan äta lunch, eftersom hon vaknade kl 3?

8 kommentarer Lägg till

 1. Carolina skriver:

  Usch vilken jobbig morgon! Nu kan det bara bli bättre 🙂 Och lillkillen är säkert redan glad.
  Jag var på gymet i morse och körde kondition med världens bästa pojkvän. Det du, det gjorde jag INTE för en månad sen. TACK fina fina Lotta för all pepp.
  Kram

 2. fokuseradenergi skriver:

  Tack bästa C för uppmuntring:) Gullungen mår bra nu:) Härligt att du tränade imorse. Känner du skillnad?

 3. Carolina skriver:

  Det gör jag faktiskt!!! Underbart 🙂

  1. fokuseradenergi skriver:

   Åhhh superglad för dig!!!

 4. Etty skriver:

  Oj, vilken tuff start på dagen! Min 8 åring hade ont i magen imorse och det visade sig att hon var orolig för brandövningen på skolan. Att oro ger fysiska symptom redan hos dessa små… Hoppas ni får en bra dag!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Jag skäms att jag inte förstod detta innan det skedde 😦 Men nu verkar han må bättre, hoppas att din gullunge snart mår bra oxå…. Njut av din dag!

 5. Haha, jag har ätit två frukostar, mellanmål och lunch och dricker nu livsnödvändig kaffe för att orka ett tag till…

  Vilken jobbig start, förstår stressen när man inte kan göra något heller! Bra jobbat av honom att lösa det hela dock, det växer han av.

  Min dag har dock inte varit så bra heller. Sömnbrist är minsta problemet, mitt knä är ett större. Jag deppar lite men kommer igen snart.

  1. fokuseradenergi skriver:

   Trist om du har ont i knät?:) Usch, låter inte alls bra… Kanske du behöver köpa en sådan där manick som jag har beställt och träna på, för där får man inte använda benen 🙂 Om det är skada så frys knät med kyla och om det är inflammation så ta en diklofenac kur:) (gammal fortbollspelare) Kämpa på med jetlagen:-)

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s