Uppföljning Next Level Challenge – med lite obalans?

Nu har vi kört utmaningen ett tag, ca en månad. Jag tränar mer fokuserat och planerat än vad jag någonsin gjort. Jag utmanar mig själv

20130505-102253.jpg

och försöker leva i det ”obekväma”. Jag lägger på vikter och skakar och kämpar mig i genom det, förra ryggpasset så kändes det äntligen lite enklare att göra chins med ett visst gummiband till hjälp, så idag bytte jag till gummiband med MINDRE hjälp, istället för att njuta av det var enklare:)

Träningen:

 • Jag har ändrat träningsupplägget sedan utmaningen startade, jag kör mer styrka och mindre cardio men det är ett val jag gjorde för 3 veckor sedan..
 • Löpningen är TUNG för mig, jag startade med väldigt långsam tid (jag pratar om mig själv och ingen annan:)) och jag har sprungt 1 gång i veckan förutom förra veckan då jag sprang 2 gånger. Jag vågar inte pressa på mer pga gamla skador och ålderskrämpor men jag har ändå sänkt mig totalt 9 minuter. När Polarklockan själv ”klassar” dessa pass så står det Maximum+ och mer obekväm träning än så får jag leta efter. Pulszon 5 merparten av tiden …
 • Jag återhämtar mig smart, jag lägger alltid in tid/träning för pass i pulszon 1-2 efter max dagar och jag tränar så smart jag kan…
 • Igår och idag känner jag dock tydligt att jag behöver 1 till 2 vilodagar, kanske jag går lite promisar eller kanske inte. Det enda jag vet är att det är dags för lite återhämtning igen. Jag har ett väldigt stillasittande jobb så jag tror att träning i någon form varje dag är bättre för mig än vila, det kan ju aldrig vara nyttigt att sitta på rumpan hela dagen lång?

Kosten:

 • Jag har blivit hungrigare och hungrigare. Från att det varit LÄTT att äta rätt och inte ens tänkt på något annat så är jag nu lite svag och hungrig stora delar av tiden. Jag borde styrt upp det direkt men tog mig tid att tänka på det först igår så nu ökar jag maten i veckan som kommer.
 • Jag vill ge ett exempel från kaoset igår: Efter träningen så ska jag äta frukost och göra texmex köttfärs (som ska puttra hela dagen) samtidigt. Istället för att hälla lökpulver i maten så hamnar det i kesellan så jag slänger frukosten men glömmer att göra
 • ny (jag var tillräckligt mätt förmodligen). Vi inser att det är dags att måla hus/garage så vi går ut till garaget. Färgen är förstörd efter kalla vintern och måste då köra 20 st 10 liters burkar (olika mycket i dem) till återvinningen. Vi lyfter i dem och åker dit och lyfter ur dem. Vi åker till Gävle för att hämta färg, stannar vid trädgårdsfirman för kataloger, och hämtar ny färg. Jag är helt plötsligt DÖDSHUNGRIG. VI har gullunge + en till hemma och jag känner att jag inte orkar vara duktig och laga mat. Vi stannar på McDonalds och köper wraps till alla. Jag äter en beef-tzatziki wrap och en morot med vatten. Vi målar och målar tills vädret slår om. Då börjar vi trädgårdsplanera inför mötet med grävarn som kommer i veckan. (Jag äter då Kesella 1% med grapefrukt och musli) Sedan är det middag och jag är DÖDSHUNGRIG och äter grillade nötfärsbiffar med broccoli, fetaost, kesellatzatziki, paprika, tomat, gurka mm. På kvällen är jag svag och trött och äter några lakritsar och en dessert på chokladiga cashewnötter (hemmagjorda från frysen) med lite grädde och lönnsirap. INTE en bra matdag…
 • Så denna veckan blir det mer och bättre mat igen!
 • Dricka vatten är jag fortfarande bra på, så det kör jag bara vidare med.

Övrigt:

 • Jag sover mina timmar och lägger mig i tid. Makens snarkande påverkar mig men jag har börjat sova med öronproppar:)
 • Jag ska jobba mer på att älska mig själv som jag är, det är bara att inse att min bästa dag är JUST NU (uppmaning även till er yngre därute.. ) Jag blir äldre och kroppen förändras och det är jobbigt. Det är egentligen de små grejerna som stör mest, ex hängkinder.. Det är nog de jobbigaste tror jag… just försämringen av hudens elasticitet.  I övrigt så tycker jag att jag är i bra form för min ålder (43), jag gör saker som få av mina vänner i samma ålder orkar/fixar och jag känner mig som 30 kanske?:)

Nu kör vi vidare, det är ju typ BARA 8 veckor kvar?? (Helt galet långt…)

4 kommentarer Lägg till din

 1. Therese skriver:

  Känner igen det med löpningen! Har samma bekymmer, det är tungt och jag ligger i maxpuls hela tiden. Jobbigt. Är jag så i så dålig form?

  1. Jag kan ju slöa och ligga på lägre puls men då går det långsammare:) Jag låter mig själv köra hårt där och sedan köra andra pass med lägre puls:) Kram

 2. beatatjata skriver:

  Du är så grym och jag ÄLSKAR dina sammanfattningar och uppföljningar. HELT effing amazing att du springer så snabbt! Jag blir sugen på att pressa mig lite! De gånger jag springer så gör jag det enbart i okej-tempo (vilket är jobbigt för mig… men jag pressar inte!). Så klok du är med återhämtningen och så, jag känner också att det kommer naturligt, kroppen säger ifrån och då tar jag någon eller några dagar off tills jag känner mig fit for fight igen. Känner igen angående maten också, igår var det som ett hål i magen på mig. Åt nog sju måltider :-). Så himla obekväm har jag inte varit den här perioden men jag ska nog tänka till lite och utmana mig lite mer för jag tycker du har rätt tänk där… KRAM!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s