Onsdag morgon

Vad är det med hösten i år? Det är alldeles för varmt? Jag bor i Gävle och lite snövarning hade suttit fint nu:-)

Mitt liv är lite för hektiskt just nu och det känns i kroppen. När jag läser på era bloggar så verkar ni känna samma sak. Förra veckan fokuserade jag på att städa upp alla måsten hemma och slutgöra allt halvfärdigt för att låta hjärnan vila. Det är säkert så att brist på energi gör att små saker blir stora och nu har det varit så lite för längre. Jag vaknade imorse och känner mig trött när jag vaknar, och det är en trist känsla. Jag yogade till YogaWorks för nybörjade i 40 minuter och det var skönt för kroppen då det  mesta ömmar. Jag åt frukost medan jag tog på mig för att få energi fort men det funkade dåligt. Det är i sådana här situationer det är sååå lätt att äta något som ger snabb energi, som något fett eller sockerstint. Men jag tänker INTE falla för det.

Vi pratar sällan om jobb och yrken här i forumet och det är bra tycker jag, den delen av oss räknas  inte 🙂 Dock så känner jag att 4 timmar tågpendlande + bil och 10-16 möten per dag när jag inte är så pigg tar mer energi än jag har att ge. Så ikväll har jag beslutat mig för filmmys och kramar i soffan med gullungen för älsklingen är på jobbresa med övernattning. Ikväll ska jag tanka energi och sova tidigt och försöka sova ut… 🙂

Frukost idag blev grötplättar med osockrat äppelmos och kanel och stor kopp grönt te.

Hur mår ni idag? Kram!

PS Igår hände något upplyftande 🙂 En kollega kom fram och kände mig på magen i korridoren *skratt*, hon ville kolla om jag hade korsett under mina tajta polotröja eftersom jag såg så smal ut 🙂 hahaha. VÄLDIGT roligt på en grå tisdag.

13 kommentarer Lägg till din

 1. Trillingnöten skriver:

  Jobbet påverkar energin mycket tycker jag. En ”dålig” och hektiskt dag på jobbet ger utslag på tråningen. 10-16 möten om dagen! Oj! Jag tycker möten tar mer energi än att jobba med kroppen. Mer psykiskt 🙂 När man jobbar med kroppen, eller med barn och springer runt är det lätt att hålla ångan uppe 🙂 Idag hr jag tyvärr en jävulsk huvudvärk, men jag hoppas den försvinner sakta men säkert….Vilken yog DVD körde du? Är ute efter fler!

 2. fokuseradenergi skriver:

  Jag körde YogaWorks beginner dvd, men jag vill gärna få tips på andra. Jag såg att du skrev om Blossom?

 3. Rebecca Strand skriver:

  Härliga bananer! Va, korsett, nähääerå, här körs det inga korsetter! I Gävle tränar vi som tusan istället… bra jobbat Lotta och vad roligt! Själv är jag lite smått rädd att någon ska komma fram och känna på magen och fråga om nr 2 är på väg, svälj! Och för er övriga så är inte nr 2 på väg, jag har en envis liten bäbisbula kvar, grrrr… hahaha.

  Ha en fin onsdag för det ska jag ha, jag har börjat göra som Pippi Långstrump gör i den film där det regnar så hemskt och hon ändå är ute och vattnar sina blommor, har hon bestämt sig för att vattna då gör hon det, sen får det regna hur mkt det vill. Jag har bestämt mig för att ha ork idag och då har jag det, så det så!

  Vi får se om det fungerar?

  KRAM på er ❤

  1. fokuseradenergi skriver:

   Hahahaha, härligt Rebecca 🙂 Ikväll ska jag och gullungen leka storm och vinter. Det blir brasa, tända ljus, film och bara vara nära varandra mitt i all stress…. Jag läääängtar! När jag släppte av honom vid fritids så lovade han att även ge mamma-massage idag 🙂 (Han står med foten över rumpan och masserar med tårna i nacke och axlar…såååå skönt :-)) Kom och låna mina tunga KB i kväll eftersom jag är så klen just nu 🙂 Jag vet inte när Mannen vill ha dem igen så passa på i ngn vecka? KRAMAR! (tunga kb köper du på http://www.kettlebells.nu/ )

 4. Etty skriver:

  God morgon Lotta! Vilken mysig kväll ni kommer att ha! Min stora har sitt första lediga höstlov och hon ville få sova länge, prata mycket och kramas och det är precis det vi gör 🙂 Ha en bra dag fina Lotta!!!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Min gullunge kan inte stava till sovmorgon 🙂 Jag är glad att du får en mysdag, det är du värd!! Njut av dagen 🙂 kram!

   1. Etty skriver:

    🙂 hon vaknar tidigt ändå, det är som på helger då det alltid vaknas tidigt o vardagar får vi dra upp dem 🙂

 5. Beatatjata skriver:

  Härligt med platt mage! Jag är snarare fortfarande i ”dags för bebis igen?”-stadiet men jag blir mindre!

  Låter skittufft med så lång pendling och krävande arbete. Möten är det mycket här med och de dagarna hinner jag ju inget annat så då blir det övertid vilket jag inte alls gillar egentligen. Visst, i perioder, men inte konstant och särskilt inte sedan jag jobbade mig alltför nära en utbrändhet, jag är så känslig nu. Samtidigt finns ju drivet att göra ett bra jobb och lägga tid på jobbet. Balans är svårt!

  Hoppas du får en underbar kväll med din goding. Kram!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Tack härliga Beata.. LÄNGTAR 🙂 Kram!

 6. Maria S skriver:

  Åh mysig kväll du har att se framemot!
  Låter som du har ett väldigt krävande jobb, 10-16 möten om dagen, hjälp. Tycker det stör mitt jobb om jag har 2!!! Men jag jobbar inte heltid så försvinner det mkt tid på möten hinner jag inget annat.

  Här är det lite segt idag, sonen hostar mycket, så natten har inte varit så rolig, dessutom vaknade jag med ögoninflammation 😦 Suck!!!
  Men jag ska inte deppa ner mig utan försöka få till lite städning och sen ska en ny köttgryta ala Lotta sättas på spisen 🙂 Brukar vila på onsdagar men hade tänkt köra styrka. Men jag hoppas den idag pga ögonen och tar en PW istället. Hoppas det är bättre imorrn så jag kan träna igen. Skulle kört ett pulstest i veckan med en kollega men det får vi nog skjuta på känns som man vill vara på topp då.
  Ha en bra dag!
  Kram

  1. fokuseradenergi skriver:

   Åhh vad jobbigt Maria 😦 Ögoninflammation är ju så smittsamt oxå, det går ju runt runt i familjen? Hoppas att du får ro i själen och får känna dig pigg på din morgonpromis. En gryta piggar alltid upp tycker jag:-) Kramen!

 7. Emma L skriver:

  Njut av kvällen fina Lotta. Är så glad att jag hittat till din blogg för du är verkligen energi och harmoni personifierad även om du har det lite kämpigt just nu.

  Måste säga att jag beundrar dig som pendlar så långt varje dag. Hur får ni ihop det? Du och mannen och sonen? Vet att du skrev att vi inte skriver så mycket om jobbet och det är väl gott så men jag är ändå nyfiken att veta mer hur du får ihop allt. Berätta gärna om du vill.

  Ta hand om dig.
  Kram

  1. fokuseradenergi skriver:

   Tack goa Emma 🙂 Jag tror att jag kan summera strategin ”Bit ihop” 🙂 Skratt. Jag ska fundera på hur jag resonerar och återkomma med bättre svar. Uppskattar din fina feedback en dag som denna (och alla andra dagar också) Massor med kramar!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s