Ouch! Det gjorde ont!

Godmorgon kompisar!

Inatt blev det inte så många timmar sömn här. Vet inte varför, men har nog för mycket att göra för att ligga still…

Jag hade ju som sagt en dipp före och UNDER resan med starka känslor av att jag mer såg ut som en rysk brotterska och idag har jag vägt mig. OUCH! Jag ska nu sälla mig till skaran som väger och mäter varje fredag och ha koll på kalorierna… Det känns lite oroligt att skriva det här för om sanningen ska fram så har jag svårt att gå ner i vikt och mått. under mina 3 månader med Olga så gick vågen upp 1-2 kg och måtten var exakt detsamma, det var bara utseendet som ändrades. Jag vet inte om det är år av misshandel av diet och kost som gör det.

Vikt: 65,9 kg

Längd: 168 cm

Arm: 29 cm

Bröst: 91 cm

Midja: 75 cm

Putmage delen: 93 cm

 • Jag ska mata in alla kcal i några dagar för att ha koll
 • Jag ska byta frukost och mellisar oftare för att ”skaka om lite”
 • Jag ska köra styrka 3 dagar i veckan och intervaller och yoga
 • Dricka mycket vatten
 • Äta bra och näringsrik kost som ligger på ca 1500 kcal per dag med så mycket ”ren” mat som möjligt

Kan ni snälla tipsa om bästa stället att räkna ut kcal gratis på nätet? Förr körde jag GI Viktkoll men har inte lust att betala för 2-3 dagars räkning 🙂

Jag läste några intressanta saker under semestern:

 1. De gjorde en studie och lät 1000 kvinnor äta som de alltid har gjort, och lät hälften av dem göra powerwalks och ”steady state” (upp till 85% av maxpuls) joggingrundor 3 ggr i veckan i 45 minuter. Efter 6 månader så var det knappt någon skillnad på dem
 2. De gjorde samma studie och lät hälften av dem köra intervaller 3-5 ggr i 25 min (per vecka) och de hade inte bara förlorat fett utan även omformat kroppen på det sättet de önskade…

Så det blir nog intervaller för mig? 2 ggr i veckan med hög intensitet?

Hur mår ni? Hur går det med ert fokus och mål?

12 kommentarer Lägg till din

 1. Trillingnöten skriver:

  Välkommen till klubben och tillbaka till oss! 🙂 Jag har haft en riktigt jobbig vecka 🙂
  Jag har använt styrketraning.org som gratis kaloriräknare. Nu var det någon som försökte bli medlem, men aldrig fick nån bekräftelse, men testa i alla fall…

 2. Emma L skriver:

  Matdagboken.se är gratis och ok tycker jag. Hur lång är du?

  1. fokuseradenergi skriver:

   Jag är 168 cm lång, tack för tipset 🙂 Kram

 3. Therese skriver:

  Godmorgon, jag använder mig av shapelink.com. Nu har de gjort om den sidan så det är mycket lättare att hitta sina livsmedel etc. Spontant känner jag att 1500 kcal känns lite ”lite”? Jag ligger på runt 1700-1770 kcal och går ner i vikt fortfarande. Skriver mer sen…. barnen behöver frukost. Kram på dig!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Tack 🙂 Nu kör jag Shapelink för matdagbok 🙂 Kram!!!

 4. God morgon! Så kul att få mail om nya inlägg från dig 🙂
  Bra planering och smart o skaka om lite. Högintensiva intervaller är det som behövs, helt övertygad om det. Vi kör bara högintensiva korta pass på Bootcamp och de känns!
  Har tyvärr ingen feedback att ge ang kalorier, har aldrig lärt mig att räkna 😉
  Stor kram!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Jag märker snart vad som funkar eller inte, jag vill INTE gå runt och vara FÖR hungrig och de dagar jag kör styrka blir det automatiskt mer kcal med proteinshake före träning + banan efter. Ni behöver inte vara oroliga 🙂 kram!

 5. Emma L skriver:

  Nu är jag vid datorn, svårt att kommentera vettigt via ajfånen.

  Först och främst så vill jag säga att jag vet inte riktigt vad du har för kroppsideal. Du kanske vill vara väldigt liten och tunn men det är inte det jag har upplevt under den tiden jag har läst din blogg utan att du vill vara stark och vältränad, och att du vill tappa i fett. När jag ser bilder på dig tycker jag att du inte är i närheten av vad du kallar ”rysk kulstöterska” och jag tycker du är lite hård mot dig själv. På bilderna ser jag en vältränad och ändå smal person. Med schysta muskler.

  Sen förstår jag att vi alla har olika ideal och mål. Jag är ju forfarande på min resa på väg neråt och jag kanske till slut hamnar i att jag vill gå ner mer och mer.Men man måste också vara realist.

  Jag kan väldigt lite om kaloriberäkningar men även för mig låter 1500 kalorier väldigt lite.

  Kram på dig!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Tack härliga Emma för ombry. Denna bilden visar inte hela sanningen, min mage syns inte osv. För ca 8 veckor sedan så vägde jag 60 kg, och av detta kanske 2 kg är muskler och resten fett. Jag brukar inte väga mig för jag tycker att det är jobbigt men vill inte heller helt plötsligt vara i ett läge där kläder inte passar mm. Nu har jag gått upp mycket på kort tid och jag vill bara tappa lite fett och få kontroll igen.. Jag har nog lagt till lite för många nötter här och där 🙂 Ser idag när jag matar in att 10 hasselnötter är 87 kcal, och jag har ätit fööör många sådana… KRAM!

 6. Jenny skriver:

  Jag tycker oxå 1500 kcal låter lite när man tränar så intensivt som du. Är det inte bättre att lägga till kanske 200 och få fn kanske långsammare men dock hälsosammare och varaktigare vktminskning?
  Tipsar om appen Shape Up som är grymt bra och gratis. Kram!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Tack! Jag ska installera den direkt. Jag tror att jag bara behöver mata in i 2-3 dagar för jag har haft benkoll förr, och behöver bara ”vakna” upp igen. På styrkedagar så blir det mer kcal som jag skrev i förra kommentaren. Jag fixar inte svält, så var inte oroliga 🙂 Massor med kramar!!!

 7. Emma L skriver:

  Brotterska var det visst du relaterade till. Inte en chans! Kram

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s