Klicka här för att komma till receptet på Tasteline.
1 kg köttfärs, finmald max 10% fett
1 msk spiskummin, malen, (eller mer om du vill ha kryddigt)
3 st vitlöksklyftor
1 st ägg
2 msk svartpeppar, grovmalen
2 tsk salt
2 msk lökpulver
Sätt ugnen på 100 grader. Blanda all smaksättning med ägget i en bunke och blanda sedan i köttfärsen. Knåda gärna så färsen blir jämn.
2. Forma köttfärsen till en jämn rulle utan håligheter, och rulla in i minst två lager ugnsfolie. Låt ändarna vara öppna så att vätska och fett kan rinna ut.
3. Placera rullen på ett ugnsgaller med en plåt under så att vätskan rinner ner där, och ugnsbaka i 3,5 timme.
4. Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar och svalna i en halvtimme, ta sedan ut den och låt den svalna (fortfarande inpackad). När den svalnat, lägg gärna i kylen över natten och karva sedan remsor med en vass kniv. Frys in om du vill!
5. Inför servering, stek på kebaben och servera med:
- Fullkornsbröd
- Tomater
- Röd lök
- Feferoni
- Gurka
- Yoghurt
Vi gör ofta kebab, har ett liknande recept på turkisk kebab på bloggen, chilipulver istället för lökpulver. Serverar med tomatsallad.